El Passeig s'omple d’innocents

Coincidint amb el 28 de desembre s’hi han organitzat jocs per a la canalla | Un esmorzar amb xocolata calenta ha endolcit el fred matí

Nens participant al parc de Nadal
Nens participant al parc de Nadal | Albert Segura
Redacció
28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:10h
Si hi ha un dia on les bromes estan del tot permeses, aquest és el 28 de desembre, dia dels Sants Innocents. La tradició mana que es poden fer algun tipus d’innocentades, sempre sense malícia, a les persones més properes.
 
Entre elles, la més clàssica és penjar la llufa, un ninot de paper que simbolitza l’innocent, una silueta de paper, normalment de diari, retallada amb forma de persona. Antigament es feien de col o de bleda, i fins i tot de pells de conill. Si es fa correctament, la persona escollida exhibirà la llufa una bona estona i qui ho vegi se’n riurà. Es diuen llufes perquè són objectes de poc pes i perquè presenten una analogia amb les ànimes dels degollats i amb els esperits eteris, que hom creu que vaguen els darrers dies de l’any
 
En aquesta ocasió, s’ha creat l’espai Llufiaventura al Passeig de la Plaça Major, un parc de Nadal per als més menuts que ha convertit aquesta zona en una àrea de jocs. Entre ells, els nens i nenes han pogut participar en jocs de destresa i equilibri com fer arribar un trineu al cim d’una muntanya o fer passar una bola per dues barres, però també retallar la clàssica llufa.
 
Tots els petits que s’hi han apropat han pogut esmorzar xocolata calenta i un ninot de pa que simbolitzava precisament la tradicional llufa, una bona manera per fer passat aquest fred matí de desembre.