Arxivada definitivament la causa contra Montserrat Capdevila pels viatges en AVE

El fiscal no ha recorregut l’arxiu provisional | L’exregidora sabadellenca i exdiputada socialista agraeix la confiança que el partit li ha tingut en tot el procés

Montserrat Capdevila, sortint dels Jutjats de Sabadell
Montserrat Capdevila, sortint dels Jutjats de Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
21 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:24h
El jutge ha decretat l’arxivament definitiu de la causa contra l’exregidora de Sabadell i exdiputada del PSC Montserrat Capdevila, a qui se li atribuïa un delicte de malversació de fons públics per haver utilitzat la targeta de parlamentària per pagar uns viatges personals en AVE a Madrid. El sobreseïment s’ha donat després que el fiscal no hagi recorregut l’arxiu provisional que havia decretat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
 
En un comunicat al seu blog personal, Capdevila assegura que té “l’alegria” de comunicar la decisió del jutge, que l’ha pres en “no trobar acreditats els suposats indicis delictius. “Durant aquests gairebé dos anys que han durat les diligències prèvies, he rebut mostres de suport, afecte i escalf de moltes persones que m’han fet costat, no dubtant de la meva honorabilitat, la qual cosa vull agrair de tot cor”, apunta Capdevila en el comunicat.
 
En aquest sentit, agraeix al primer secretari del PSC i el seu predecessor, Miquel Iceta i Pere Navarro, el suport que li han donat en tot moment, i recorda que la presumpció d’innocència “és un dret fonamental que s’ha de respectar per sobre de tota creença o objectiu polític”, assegurant que la política no s’ha de basar “en el joc brut”.
 
Capdevila acaba el comunicat esperant que la causa que encara té oberta a Sabadell s'acabi resolent ben aviat, en què se li atribueix un delicte de tràfic d'influències per haver mediat per beneficiar l’oncle de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i president del Gremi de Constructors de Sabadell i Comarca, Melquíades Garrido, per alterar una factura d’una obra feta a la ciutat.