Santa Nit, o Els Pastorets en clau urbanita

El Treatre Sant Vicenç estrena aquest vespre una particular revisió d'Els Pastorets

Fragment del vídeo promocional de l'obra.
Fragment del vídeo promocional de l'obra.
Redacció
25 de desembre del 2015

El Teatre Sant Vicenç estrena aquest vespre Santa Nit, una revisió particular d'Els Pastorets en clau segle XXI. Es tracta d'una comèdia divertida, un punt desvergonyida, amb un rerefons crític, en la que s'entrecreuen les històries d'un grup de personatges a la Barcelona d’avui i que fa una picada d’ullet als espectadors d’Els Pastorets.

L’obra vol ser un retrat als problemes d’una generació d’entre els trenta i quaranta anys. Alhora destaca el valor de l’amistat com una manera de resoldre els moments de dificultat i que s’imposi sobre l’interès i la diversió personal. 

Els personatges, moltes expressions i situacions seran familiars a qui conegui Els pastorets d’en Folch i Torres. Aquests paral·lelismes creen moments molt còmics. Aquest vincle no deixa de ser un homenatge i també una forma d’encetar l’any del centenari d’Els pastorets d’en Folch i Torres. De totes maneres, qui no conegui Els pastorets, podrà gaudir igualment de la comèdia. 

Santa Nit explica les peripècies de dos amics a l’atur, el Lluc i el Rubèn, que celebren el Nadal en un terrat del Raval, i de la seva amiga, Maria, que està a punt de donar a llum juntament amb la seva parella que acaba de conèixer, en Pep. L'obra s'estrena avui a les 22.00 hores.