Jaume Collboni nega haver fet cap acció per afavorir un empresari amic de Bustos

Aquest matí ha declarat davat la jutgessa del cas Mercuri per un presumpte delicte de tràfic d'influències | Assegura que se'n va desentendre davant la insistència de l'exalcalde de Sabadell

Jaume Collboni, accedint als Jutjats de Sabadell
Jaume Collboni, accedint als Jutjats de Sabadell | Albert Segura
09 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:05h
L'exsecretari d'organització del PSC, Jaume Collboni, nega que hagi fet cap tipus d'acció per ajudar l'empresari del sector televisiu Nicola Pedrazzoli, fundador de Canal Català, per facilitar-li l'adjudicació d'una freqüència a petició de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. Collboni ha declarat aquest migdia en qualitat d'imputat en el cas Mercuri per un delicte de tràfic d'influències.

La investigació apunta que Collboni hauria participat en les pressions impulsades per Bustos sobre els consellers del PSC al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) amb l'objectiu de facilitar la concessió d'una llicència al canal de Pedrazzoli, que estava en plena fase d'expansió territorial a Catalunya. "Jo no tin res de res a veure amb aquest assumpte, i espero que en les properes setmanes s'aclariexi tot plegat", ha expressat Collboni a la sortida dels jutjats. 

El líder socialista ha contestat les preguntes que li ha plantejat la jutgessa que instrueix el cas Mercuri, totes elles amb la voluntat de saber quina era la mecànica que va impulsar Bustos per afavorir presumptament Pedrazzoli i quina era la participació de Collboni. “He donat les màximes explicacions possibles, no tinc res per ocultar, i estic a plena disposició a col·laborar en la investigació”, ha afegit.
 
En la seva intervenció davant dels mitjans, que ha estat curta i a la sortida de la declaració, ha evitat en tot moment pronunciar el nom de Manuel Bustos i donar detalls tant de les trucades com de les preguntes que la jutgessa li ha fet al respecte. Fonts properes a Collboni han afegit que es va treure de sobre l’exalcalde de Sabadell davant la seva insistència en aquest tema.
 
“Collboni ha assegurat que va actuar amb ell amb intenció evasiva, donant-li llargues, i ha reconegut que va acabar amb una mala relació i que fins i tot es van mig discutir”, ha afegit Raül Garcia Barroso, advocat de l’acusació popular, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció (SLC).
 
Nous escenaris
 
Garcia Barroso també ha assegurat que les declaracions que s’emmarquen en aquesta peça, la número 29, obren la porta a estudiar la possible imputació d’altres persones de l’entorn del PSC, als quals Pedrazzoli també va trucar per posar més pressió i forçar la concessió de la freqüència televisiva. “Entenem que hi ha molta gent que ha d’aclarir quina ha estat la seva intervenció al voltant del Canal Català a Catalunya, però també en els interessos que Pedrazzoli tenia a Andalusia, i aquí hi entra Susana Díaz, per això hi ha moviments que cal aclarir”, ha afegit l’advocat.
 
Entre els noms que figuren en aquest llistat, segons Garcia Barroso, hi ha els de l’actual cap de llista del PSC a les eleccions espanyoles, Carme Chacón, o l’exprimer secretari del partit, Pere Navarro.
 
Pedrazzoli no es presenta
 
Avui també estava citat a declarar l’empresari Nicola Pedrazzoli, però finalment no hi ha fet. El seu advocat, que si que ha fet acte de presència als Jutjats de Sabadell, ha explicat que hi va haver un problema en la recepció de la citació judicial, motiu pel qual es preveu que declari pels volts del mes de gener.