Dolors Camats: «Algú ha de donar explicacions de què era el 27-S»

La coordinadora nacional d’ICV lamenta que la qüestió nacional eclipsés altres temes de país | Defensa el referèndum acordat per determinar el futur polític de Catalunya

Joan Berlanga i Dolors Camats avui a la seu d'ICV a Sabadell
Joan Berlanga i Dolors Camats avui a la seu d'ICV a Sabadell | Albert Segura
Nació Sabadell
12 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:26h

Joan Berlanga i Dolors Camats avui a la seu d'ICV a Sabadell. Foto: Albert Segura


La coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, lamenta que la campanya electoral pel 27 de setembre es limités pràcticament en exclusiva a la qüestió independentista. Demana que ara, un cop passats els debats d’investidura, les forces independentistes justifiquin quin significat van tenir les eleccions al Parlament.
 
“Algú hauria de donar explicacions de què eren les eleccions del 27 de setembre, perquè si eren un plebiscit es va perdre, i si era per decidir el nou govern tampoc ha anat bé”, ha apuntat Camats en una roda de premsa celebrada a Sabadell. L’ecosocialista recorda que la candidatura de Catalunya Sí que es Pot va posar sobre la taula que també calia parlar de corrupció, del medi ambient o de la crisi social, entre d’altres, temes que van quedar en un segon terme.
 
Camats també ha apuntat que la millor sortida a la situació que viu Catalunya passa per un referèndum pactat. “Un procés unilateral no té sortida”, ha expressat, tant per la voluntat de Madrid de fer valer la pressió política sobre el Tribunal Constitucional per frenar el procés, com pel fet que Catalunya el tiri endavant amb una majoria justa al Parlament però sense materialitzar-se en nombre de vots. La líder ecosocialista recorda que la iniciativa per la qual aposta la seva formació aposta per aquest referèndum acordat.