Sabadell obre un expedient als tres treballadors imputats al cas Mercuri

La jutge els atribueix els delictes de falsificació documental, tràfic d'influències i prevaricació | L’Ajuntament recorda que està personat com acusació en aquest cas de presumpta corrupció I tràfic d’influències

Nació Sabadell
04 de novembre del 2015
Actualitzat el 05 de novembre a les 14:18h
L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat a través d’un comunicat que ha obert un expedient informatiu als tres treballadors municipals imputats en la peça 21 del cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d’influències. Es tracta d’una peça en què els Mossos d’Esquadra atribueixen a aquests treballadors i a sis persones més, entre elles l’extinenta d’alcalde i exdiputada del PSC Montserrat Capdevila, delictes de falsificació documental, tràfic d'influències i prevaricació.
 
Es tracta de l'antic gerent de l'Agència Tributària de Sabadell i coordinador de l'Àrea d'Economia i Serveis Centrals, Josep Abellan, la inspectora de la Unitat d'Inspecció Tributària, Pilar Saura, i el cap de l'Assessoria Jurídica, José Teixidó. Tots ells treballen per l’Ajuntament, motiu pel qual el govern ha decidit obrir els expedients informatius corresponents.
 
Els Mossos d'Esquadra consideren, a partir de les investigacions dutes a terme, que aquestes persones estan relacionades amb els fets delictius de falsificació documental, prevaricació, i tràfic d'influències, a partir d’un tracte de favor a l’oncle de Manuel Bustos i president del Gremi de Constructors de Sabadell, Melquíades Garrido, a partir d’unes obres dutes a terme en una empresa. La magistrada responsable del cas Mercuri els ha cridat a declarar en qualitat d'imputats en aquesta peça 21 els propers 11 i 12 de novembre a Sabadell.
 
Amb tot, l’Ajuntament de Sabadell ha decidit obrir expedients informatius amb l’objectiu d’aclarir si s’ha incorregut en alguna falta administrativa. El consistori recorda que “tal i com era objectiu del nou govern, l’Ajuntament de Sabadell, com a màxim vetllador dels interessos corporatius i de la ciutat, està personat com a acusació particular del cas Mercuri”.