«Queer, marcats» dóna el tret de sortida a la nova temporada de El Ciervo

Es tracta d'una arriscada aposta ambientada en l'Alemanya nazi | Tracta sobre les relacions humanes, les minories i la supervivència

Una imatge de l'espectacle Queer, marcats que es pot veure a El Ciervo.
Una imatge de l'espectacle Queer, marcats que es pot veure a El Ciervo. | El Ciervo
Redacció
03 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:10h

Una imatge de l'espectacle Queer, marcats que es pot veure a El Ciervo. Foto: El Ciervo


El Ciervo enceta temporada aquest dissabte amb l'estrena del muntatge Queer, marcats, una aposta arriscada i que aborda una temàtica poc usual per a aquesta sala del barri de Gràcia. Segons han explicat els seus responsables, la voluntat és arriscar-se i donar veu a una part de la història que sovint s'ha silenciat. 

Les relacions humanes, les minories i la supervivència esdevenen protagonistes de El Ciervo aquest mes de novembre amb l'espectacle teatral Queer, marcats. L'obra, que és una adaptació de Bentde Martin Sherman, explica la història d'en Max, un homosexual de vida promíscua a Berlín que una nit porta a casa, després d'una festa, a un bonic membre de les SA, malgrat la disconformitat de la seva parella Rudy. L'endemà, el guapo convidat és assassinat per la Gestapo, en una campanya de Hitler per eliminar homosexuals del seu exèrcit.

Freddie, l’oncle de Max què també és homosexual, porta una vida més discreta que el seu nebot. Li ofereix a Max papers nous per salvar-se, però ell els rebutja. Finalment, Max i Rudy són arrestats per la Gestapo i enviats a Dachau. Max és reclòs per la seva condició d'homosexual i tot es complica quan s'enamora de Horst, un altre reclús del camp de concentració.

Equip de primer nivell

Protagonitzada per Aleix Bistuer en el paper de Max, José Maria Carrasco en el paper de Rudy i Eric Avellana en el paper de Horst. En aquesta ocasió, l’elenc de la companyia de teatre serà dirigit per José Luís Fernàndez i Montserrat Fité, que guiaran en tot un viatge per la poderosa i temuda Alemanya Nacionalsocialista (nazi) d’inicis de la guerra a través d’un precís muntatge tècnic que farà sentir l’espectador l’angoixa, la desesperació i la por que tantes i tantes persones van patir al camp de concentració de Dachau per pertànyer a una categoria social que anava en contra del bé de la ideologia del règim.

Interpretació molt treballada

Per aconseguir això, s’ha comptat amb la col·laboració de Sílvia Leiva, especialista en psicologia teatral i actriu professional, per construir els personatges de la forma més acurada a la realitat possible. En aquest sentit es va realitzar una tancada d’un cap de setmana amb l'equip i s’ha comptat amb el seu seguiment al llarg dels assajos. A més, l'Institut de la Mare de Déu de la Mercè, ha assumit el maquillatge la pianista Laia Perea aporta el toc musical amb interpretacions en directe.

L'obra, que es podrà veure fins el 22 de novembre, s'estrena aquest dissabte a les 22:00 hores. Està recomanada per a major de 14 anys.