Desmantellen un clan a Sabadell per blanquejar més de tres milions d'euros procedents de la marihuana

Un operatiu després de més d'un any d'investigació i culminat amb 17 registres

Els cultius repartits per diferents habitacions de pisos
Els cultius repartits per diferents habitacions de pisos | Mossos d'Esquadra
A.H.
21 de setembre del 2021
Actualitzat a les 9:23h
Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una clan criminal, ubicat al barri de Can Deu de Sabadell, que hauria blanquejat més de tres milions d'euros procedents del cultiu de marihuana. Hi ha 13 persones acusades, a més d'un delicte de blanqueig de capitals, també de tràfic de drogues, tinença d'armes de foc i defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar fa més d'un any, quan van detectar que aquest grup havia adoptat una posició de poder al barri en el control del tràfic de la droga al Vallès Occidental i també per les denúncies de veïns. Finalment, van descobrir vuit plantacions de marihuana en diverses localitats de la demarcació de Barcelona, majoritàriament a Sabadell. Produïen 200 quilos anuals que es traduïa en uns beneficis de 400.000 euros.

Així que per blanquejar aquests ingressos, el grup organitzat comprava, a través de testaferros, propietats immobiliàries i vehicles. Els investigadors van comprovar que no es corresponia les rendes de treball dels últims cinc anys amb el volum de despeses de vida, amb un patrimoni "incompatible amb els seus ingressos".

Els Mossos han destacat la complexitat de la investigació, ja que els detinguts adoptaven moltes mesures de seguretat per evitar l'acció policial. A més, disposaven d'un entorn amb nombrosos col·laboradors que funcionaven com a vigilants per detectar-ne la presència.

Operatiu amb 17 registres
La setmana passada es va dur a terme un operatiu, coordinat pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Sabadell, en el qual es van fer 17 entrades i registres a diferents localitats de la demarcació de Barcelona, i es van detenir aquestes 13 persones. Es van comissar vuit cultius intensius de marihuana, es van intervenir més de 4.000 plantes, tres armes de foc, tres turismes, gairebé 20.000 euros en efectiu i documentació econòmica d'interès per la causa.

Tots ells van passar a disposició del jutge els dies 17 i 18 de setembre i aquest va decretar presó provisional per a tres d'ells i llibertat amb càrrecs per a la resta.