Comença la temporada de concerts simfònics amb La cinquena de Txaikovski

Enguany ja s'han fet 27 abonaments més que la temporada anterior

Redacció
16 d'octubre del 2015
Aquest divendres s’inicia inicia la temporada de Concerts Simfònics 2015-2016 de l'Orquestra Simfònica del Vallès amb el concert La cinquena de Txaikovski al Teatre Principal. A hores d’ara ja hi ha un 13% més d’abonats que la temporada anterior, en què s’hi van registrar 201 abonaments. Una evolució en creixement sostingut des de la temporada 2012-2013, quan hi havia 155. De fet, per aquest primer concert queden ja molt poques entrades a la venda. 

Pau Codina interpretarà el Concert per a violoncel i orquestra de Dvorák i la segona part serà el moment per a la Simfonia número 5 de Txaikovski, que el mateix compositor qualificava de "lluita contra el destí". Tot plegat, sota la direcció de Lorenzo Viotti, guanyador del Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués 2013. 

L’origen eslau, a la perifèria d’Europa, no va ser l’única raó que uní Dvorák i Txaikovski en una entranyable amistat: ambdós compartien maneres de fer. Les obres d’aquest programa, compostes en la seva maduresa, fan servir el mateix mapa sonor per viatjar des de les ombres fins a la llum. El talent i la joventut de Codina i Viotti, en la vintena d’anys de vida, ens garanteixen que en aquest viatge per obres de repertori descobrirem paisatges fins ara inexplorats. 

La temporada presenta un programa molt atractiu amb obres de compositors com Dvorák, Txaikovski, Gerswhin, Márquez, Shaw , Mendelssohn, Rachmàninov, Prokofiev i Beethoven, entre altres.