El govern local vol convertir la Policia Municipal en un cos de proximitat

La previsió és que en quatre anys es passi d’un model especialitzat a un generalista | Al juliol es van dissoldre bona part de les unitats especials i ara s'ha suprimit la d'antiavalots

Redacció
07 d'octubre del 2015
Gorra de la Policia Municipal de Sabadell.
Gorra de la Policia Municipal de Sabadell. | Albert Segura

El nou projecte de la Policia Municipal de Sabadell preveu que en quatre anys aquest cos passi d’un model de policia especialitzada, amb més de 30 unitats, a una policia generalista, preventiva i de proximitat, amb la proximitat com a element vertebrador de tota la tasca policial. 

D’aquesta manera, el Govern continua el procés per racionalitzar el servei de la Policia Municipal. De fet, ja s’està elaborant el servei propi de proximitat, pel que fa a funcions i horaris, que ha de permetre desplegar més agents en el territori. 

En total la Policia Municipal compta amb 218 agents. Al juliol ja es va fer una primera reorganització, amb la dissolució de bona part de les unitats especials, i es va tornar 
a assignar els agents al servei territorial de seguretat ciutadana. Entre ells els destinats a escortes, informes i la unitat de tir. 

En el marc d’aquesta racionalització, l’1 d’octubre s’ha dissolt la unitat més especialitzada de la Policia Municipal, la de Suport i Recolzament (USR), motiu pel qual tots els seus membres han passat al servei ordinari i ja estan fent les tasques habituals del conjunt dels agents.