Sabadell dissol la unitat antiavalots de la Policia Municipal

Era una de les propostes que el govern havia plantejat per apropar el cos a les seves funcions de policia de proximitat | La reformulació es va fer a l'estiu i no s'ha fet efectiva fins la setmana passada

Redacció
06 d'octubre del 2015
Actualitzat el 07 d'octubre a les 11:15h
Agents de les unitats especials de la Policia Municipal
Agents de les unitats especials de la Policia Municipal | Juanma Peláez

L'Ajuntament de Sabadell ha fet oficial la dissolució de la Unitat de Suport i Recolzament (USR) de la Policia Municipal, derivant els agents que en formaven part a altres àrees del cos. La decisió, feta efectiva el 27 de setembre, respon a l'objectiu que s'havia marcat el govern, format per ERC i la Crida per Sabadell, i que es va materialitzar al llarg de l'estiu amb la reassignació de noves funcions als integrants de les unitats especials.

La reestructuració del cos ha fet que en els mesos de juliol i agost s'hagin integrat els agents d'aquests grups en altres serveis habituals de la policia, i un cop finalitzat el període de vacances de la Policia Municipal de Sabadell s'han integrat els membres de l'USR. La Crida per Sabadell ha emès un comunicat on celebra la decisió, donat que consideren que la USR es caracteritza pel seu caràcter marcadament reactiu i que no té cabuda dins la seva aposta per un nou model integrat de policia municipal.

"Aquest cos s'ha caracteritzat per l'opacitat dins de les seves actuacions, que en molts casos han estat desmesurades i encobertes per l'antic equip de govern del PSC”, assenyala el portaveu de la Crida, Lluís Perarnau. El representant de la formació recorda que aquesta resolució es suma a la supressió de les unitats especials de la Policia Municipal que ja es va fer el mes de juliol i fa efectiu un dels compromisos proposats per la Crida que les formacions que conformen l'actual govern municipal van signar dins de l'Acord per a un nou govern a Sabadell.

La Crida també recorda que la USR va ser la policia responsable de l'actuació del "Cas Bemba", on responsabilitzen el PSC de donar l'ordre d'intervenció que va acabr amb 11 detinguts i imputacionsa joves de la ciutat.