Més de 2.000 torxes creen «una via de llum cap a la independència» a Sabadell

La marxa organitzada per Sabadell per la Independència ha posat el punt i final a la campanya per les eleccions del 27-S | El president de l'entitat, Francesc Baró, ha advertit a la classe política que el procés és de la gent i que "seguiran vigilant-la" perquè només "els han passat el testimoni"

Norma Vidal
25 de setembre del 2015
Actualitzat el 26 de setembre a les 2:06h
La marxa de torxes ha acabar a la plaça Doctor Robert
La marxa de torxes ha acabar a la plaça Doctor Robert | Juanma Peláez

La marxa de torxes ha acabar a la plaça Doctor Robert. Foto: Juanma Peláez


Més de 2.000 persones han omplert de llum i càntics en favor de la independència el centre de Sabadell en la marxa de torxes que Sabadell per la Independència ha organitzat aquest vespre al municipi. L'acte s'ha dut a terme amb l'objectiu de crear "una via de llum cap a la independència" i ha servit per posar el punt i final local a la campanya electoral del 27 de setembre. 

Després que els organitzadors de la marxa suspenguessin aquest acte la vigília de l'11 de setembre a causa de la previsió de pluja, la cita ha pogut celebrar-se aquest divendres. Segons ha explicat el president de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, es tracta d'un esdeveniment ple de simbolisme que pretén "acabar d'engrescar a gent" perquè el proper diumenge optin per donar el seu suport a una de les candidatures independentistes. 

Baró també ha aprofitat per enviar un missatge clar als polítics catalans perquè duguin a terme "el govern de concentració" a què s'han compromès. "Estarem emetents i els vigilarem i si cal sortir al carrer tornarem a sortir perquè el procés és de la gent", ha apuntat Baró que ha afegit:"Només donem el testimoni".

Així mateix ha demanat als sabadellencs que diumenge quan estiguin davant de l'urna pensin per quin motiu voten les candidatures independentistes: "Senzillament penseu en gran, penseu en el futur, en els vostres fills, néts, en els que ja no hi són i penseu en gran perquè a partir d'aquell moment haurem d'anar a menjar-nos el món". 

La cita ha arrencat a la plaça del Mercat on els integrants de la formació el General Bum Bum han ofert una actuació i han disparat els seus sis canons per donar el tret de sortida a la marxa. Allà, s'han començat a encendre les primeres torxes i ràpidament les flames s'han anat estenent pel carrer de les Valls i el Passeig de la Plaça Major fins arribar a la plaça del Doctor Robert. 

La marxa ha comptat també amb la participació de Les Bruixes del Nord amb el seu grup de percussió, que han recorregut el camí de torxes que s'ha format per tot el cor de la ciutat. En arribar a l'Ajuntament s'ha llegit un manifest i s'han llençat diversos elements pirotècnics.