L'Ajuntament atura les obres del Despatx Corominas per incompliment

El govern ha iniciat un expedient de protecció de la legalitat urbanística | Ha ordenat la suspensió provisional i immediata dels treballs

Redacció
25 de setembre del 2015
Actualitzat a les 23:07h
Imatge de les obres al Despatx Coromines
Imatge de les obres al Despatx Coromines | Norma Vidal

L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat un expedient de protecció de la legalitat urbanística i ha ordenat la suspensió provisional i immediata de les obres que s’estaven portant a terme al Despatx Coromines, atès que els serveis tècnics de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat han comprovat que aquestes no s’estaven realitzant d’acord amb les llicències concedides. 

Entre les obres realitzades sense llicència al Despatx Coromines, destaca l'enderroc dels forjats de la volumetria protegida de l'element situat a l'interior de l'illa, deixant únicament la façana. Una altra actuació que s’ha executat sense llicència ha estat la modificació de la configuració del soterrani (excavació de terres, murs de contenció i forjats de l’aparcament sota rasant). 

Per aquest motiu, s’ha ordenat a la propietat perquè d’una banda, paralitzi les obres en curs, fins a disposar de la corresponent modificació de llicència de l’aparcament, i de l’altra, s’ha incoat un expedient de disciplina i es requerirà perquè sol·liciti llicència d’obres per a la restitució de la volumetria protegida, atès que l’enderroc executat no és legalitzable.
 
“La voluntat del govern municipal és la de donar compliment a la 
normativa de protecció de patrimoni, els serveis tècnics han de poder utilitzar totes les eines al seu abast per garantir el manteniment dels béns protegits i no podem permetre la pèrdua o deteriorament de cap element patrimonial”, explica el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant.