Sabadell aprova declarar-se Ciutat lliure de maltractament animal

La moció, presentada per Guanyem Sabadell, preveu una protecció dels animals a tot el municipi | El text prospera amb el suport del tots els grups excepte el PP, que s’hi absté

Redacció
25 de setembre del 2015
Actualitzat a les 11:31h
Marisol Martínez i Miquel Soler, impulsors de la moció
Marisol Martínez i Miquel Soler, impulsors de la moció | Albert Segura

Marisol Martínez i Miquel Soler, impulsors de la moció. Foto: Albert Segura


El ple del mes de setembre ha aprovat declarar Sabadell Ciutat lliure de maltractament animal. Es tracta d’una proposta que ha dut a debat el grup municipal de Guanyem Sabadell, i que després de matisar-la amb les aportacions d’altres grups s’ha acabat aprovant amb el suport de tot el ple, amb l’excepció del PP, que s’hi ha abstingut.
 
“Els animals no són objectes dels quals es pugui fer el que vingui de gust, són éssers capaços d’experimentar sentiments”, ha expressat el regidor de Guanyem Sabadell Miquel Soler. El text presentat preveu, al marge de la declaració, crear una Taula pel benestar animal amb la participació de partits i entitats, establir el sacrifici zero a animals sans o amb malalties curables, treballar per integrar-se a la Xarxa de Municipis pel Benestar Animal i instar els govern d’Espanya i Catalunya que promulguin una llei de protecció animal.
 
Pel camí han quedat dues propostes per modificar els articles de l’ordenança municipal relatiu a l’atenuant de sanció segons la capacitat econòmica de l’agressor, i integra una esmena del PSC pel que fa a l’ús d’animals en qualsevol activitat en què pugui patir un maltractament.

Resposta del govern
 
En aquest sentit, el govern de la ciutat assegura que està treballant en aquest camí. “Els abandonaments han incrementat en els darrers anys, i cal promocionar l’educació en valors que demostrin com tenir un animal suposa una responsabilitat”, explica el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils, Gabriel Fernàndez. En aquesta línia, proposarà donar facilitats per a llicències o en el cens, així com la proposta per eximir de la taxa d’adquisició d’animals que han estat abandonats.