Els Ferrocarrils de la Generalitat arribaran l'aeroport del Prat a partir del 2022

El Govern declara el nou servei públic d'accés a les terminals 1 i 2 com a servei ferroviari de rodalies i n'atribueix la prestació a FGC

Usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat
Usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat | Adrià Costa
23 de desembre del 2019
Actualitzat a les 16:29h
La Generalitat ha declarat el nou servei ferroviari d'accés a l'Aeroport del Prat com a servei de rodalies de Catalunya, l'ha declarat servei públic i n'ha atribuït la prestació a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Es tracta del primer pas, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per tal que aquesta línia entri en funcionament un cop estigui enllestit el ramal, a partir del 2022.

Aquesta nova línia de rodalies -operada per FGC- prestarà servei a totes dues terminals de l'aeroport -actualment s'atura només a la T2- i tindrà el doble de freqüència, amb un tren cada 15 minuts, en lloc dels 30 actuals. Aquesta freqüència, a banda, es podrà millorar en funció de les necessitats futures.

L'actuació que està duent a terme el ministeri de Foment inclou noves estacions a les dues terminals. Així, el nou servei transcorrerà per vies de titularitat de l’Estat, des de l’estació de Sant Andreu Comtal fins a les terminals de l’aeroport.