Més de 150 persones participen en la tradicional ofrena a Lluís Companys

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), encoratja a posar la vista en "un nou horitzó" per Catalunya | Els regidors de Ciutadans i el del PP no han assistit a l'acte

Norma Vidal
11 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:01h
Imatge de l'ofrena floral conjunta que han dut a terme els regidors de l'Ajuntament.
Imatge de l'ofrena floral conjunta que han dut a terme els regidors de l'Ajuntament. | Juanma Peláez

Imatge de l'ofrena floral conjunta que han dut a terme els regidors de l'Ajuntament. Foto: Juanma Peláez


Més de 150 persones han participat en la tradicional ofrena floral al monòlit de Lluís Companys que com cada Onze de Setembre s'ha celebrat a la pineda de la Masia de Can Rull. L'acte ha comptat amb un parlament a càrrec d'Esteban Martín, fundador de l'entitat dedicada a la difusió de la poesia, Papers de Versàlia i l'actuació de la Coral Belles Arts dirigida per Jordi Lluch i Arenas. Hi han pres part els representants del consistori a excepció dels regidors de Ciutadans i el del PP, que ja van anunciar que no hi participarien en considerar que la Diada "no representa a tots els catalans". 

L'acte ha començat puntualment a les 09:30 hores amb la hissada de la Senyera i l'actuació de la coral sabadellenca que ha interpretat diversos clàssics com El rossinyol  o El cant de la senyera. Esteban Martín ha llegit un text del poeta Salvador Espriu i ha recordat que Catalunya viu un moment històric i que els seus ciutadans estan en "encesa espera". 
 

Hissada de la Senyera. Foto: Juanma Peláez


Els regidors i regidores de l'Ajuntament, juntament amb l'alcalde, Juli Fernàndez, han dut a terme la seva ofrena floral conjunta i tot seguit han procedit a fer-ho diverses entitats i partits de la ciutat. Entre aquests destaquen els Castellers de Sabadell, la Unió Excursionista de Sabadell, la Plataforma per la Llengua, Cipo, Òmnium Cultural, la Federació d'Associacions de Veïns, el Club Falcons o l'Esbart Dansaire, entre d'altres. Com a curiositat, cal destacar que hi ha hagut dues ofrenes a càrrec de "Podemos oficial de Sabadell".
 

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, saluda els membres de la Policia Municipal. Foto: Juanma Peláez


Tal i com ja havien anunciat, els regidors de Ciutadans i el del PP no han participat d'aquesta ofrena floral. La cita ha acabat amb el cant Els segadors, moment en què les representants de la Crida Míriam Ferràndiz i Glòria Rubio han aixecat el seu braç dret en l'aire com a símbol de lluita. 

Un nou horitzó

"La Diada és una jornada en què commemorem una derrota però sobretot recordem a tots aquells que han lluitat pel nostre país des de 1714, tots els que han treballat perquè la cultura i la llengua catalana persisteixin", ha expressat l'alcalde Juli Fernàndez. En aquesta línia ha recordat que Catalunya és un poble  d'acollida i ha dit que "més enllà dels orígens el que ara cal tenir present és l'horitzó on volem arribar tots plegats". 

Al llarg d'aquest matí es duran a terme diversos actes per celebrar la Diana Nacional de Catalunya.