La programació familiar i els concerts, grans protagonistes de la Festa Major

La regidora de Cultura, Montse Chacón, en fa un balanç positiu | Adverteix que de cara l'any que ve caldrà revisar el format per guanyar en participació i estendre la celebració a la resta de barris de la ciutat

Norma Vidal
07 de setembre del 2015
Actualitzat el 08 de setembre a les 10:07h
Moment del pregó de Festa Major a càrrec d'Oriol Cruz
Moment del pregó de Festa Major a càrrec d'Oriol Cruz | Juanma Peláez

La Festa Major de Sabadell 2015 ha arribat al seu final. La celebració, que ha omplert els carrers i places del centre i l'eixample de la ciutat de música, tradició, cultura popular, esports i propostes familiars, s'ha tancat amb un balanç positiu i unes dades de participació similars a anys anteriors. Així ho ha assegurat la regidora de Cultura, Montse Chacón, en una entrevista a Nació Sabadell

"Estem contents perquè el temps ens ha respectat i hem pogut fer tot el que estava previst", ha indicat Chacón que ha explicat que les activitats que més bona resposta del públic han tingut han estat les familiars i infantils, els grans concerts de la Ronda Ponent com el de Els Catarres, el del Vaparir Tour o la festa del Club Súper 3 i alguns clàssics com les havaneres. 

A banda, Chacón també ha destacat la bona acollida del pregó de Festa Major a càrrec d'Oriol Cruz, que tot i que va ferir algunes sensibilitats, va aconseguir omplir la plaça Sant Roc de gom a gom. "El personatge ja ho té, va ser un pregó crític i ja se sabia que segurament no seria a gust de tothom", comenta la responsable de Cultura que afegeix que amb el pregó passa com amb els versots, "que tothom acaba rebent". 

Pel que fa a la incorporació del Passeig de la Plaça Major com a nou espai de Festa Major, la regidora ha considerat que ha estat un encert i ha apuntat que la resposta ciutadana ha estat positiva "perquè s'ha vist com la recuperació d'un espai de ciutat". 

Altres activitats que també han tingut força visitants han estat les exposicions de Festa Major com les que encara es poden veure al casal Pere Quart sobre els gegants i els 30 anys del Drac Antonot. 

Canvis de cara l'any vinent

Tot i les bones sensacions, i a l'espera de conèixer les dades oficials de participació, Chacón comenta que de cara l'any que ve caldrà revisar el format de la celebració. "Ho he dit varies vegades, que sort que la festa ja estava muntada perquè sinó no haguéssim tingut temps", comenta la regidora que afirma que l'objectiu serà fer-la encara més participativa i ampliar-la a altres barris.