Esteban Gesa abandona el pregó a la meitat per les al·lusions al PP

Lamenta les crítiques a Rajoy, Fernández Díaz, Montoro i Albiol | Considera que aquest tipus de pregons fan que no sigui la festa de tots els sabadellencs

Nació Sabadell
05 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:51h
Esteban Gesa, entre l'alcalde i Cruz, en el moment d'abandonar el balcó de l'Ajuntament
Esteban Gesa, entre l'alcalde i Cruz, en el moment d'abandonar el balcó de l'Ajuntament | Albert Segura

Vídeo del pregó d'Oriol Cruz a Sabadell.
 
El pregó de la Festa Major de Sabadell, a càrrec d’Oriol Cruz, ha obert ferides al balcó de l’Ajuntament, sobretot per part del regidor del PP, Esteban Gesa, que ha decidit abandonar el pregó a mitges. Ho ha fet quan passaven deu minuts de l’inici del parlament de Cruz, i poc després de les referències a líders del PP com el candidat al 27-S, Xavier García Albiol, els ministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz, o el mateix president espanyol, Mariano Rajoy.

Les imitacions del PP han començat al minut 3.25 del vídeo, i poc després es veu Gesa com marxa per darrera de Cruz i l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.
 

Esteban Gesa, entre l'alcalde i Cruz, en el moment d'abandonar el balcó de l'Ajuntament. Foto: Albert Segura


 
En el discurs, Cruz ha fet broma assegurant en boca de “Montoro” que pujaria els impostos”, però la que més haurà encetat Gesa és la referent al ministre de l’Interior, Fernández Díaz: “Es vergonzoso que tengan el cuartel de la guardia civil abandonado, cuando se podría poner allí un solárium para estar todo el día cara al sol”.
 
En el seu perfil a Facebook, Gesa ha escrit el següent missatge:
 
“Después de asistir a nuestra Escuela de verano d Lloret, me fui “pitando” para asistir al pregón de inicio de Fiesta Mayor de Sabadell. El pregón empezó a las 21h. Como de costumbre, todos los concejales que componen el Consistorio nos situamos en el balcón del Ayuntamiento. A las 21.10 me he ido del balcón, ante las alusiones de muy mal gusto por parte del pregonero, por cierto, humorista de TV3, hacia el Presidente del Gobierno, el Ministro de Economía, el de Interior y nuestro candidato Xavier García Albiol… A ver si se enteran de una vez, que la Fiesta Mayor no es el marco adecuado para hacer política” Reivindico desde aquí una Fiesta Mayor de todos y para todos! Debido a la falta de respeto hacia todos los vecinos-as que han confiado en el Partido Popular de Sabadell, me he ausentado del balcón. Por último ayer mismo el alcalde de Sabadell, en la recepción de Fiesta Mayor, dijo textualmente… “Soy el alcalde todos los vecinos-as de Sabadell”… Sr. Fernàndez, menos palabras y más hechos!”