La Junta Electoral obliga la UAB a retirar murals i pintades independentistes

Estima un recurs de l'associació S'ha Acabat i fa referència a símbols que es puguin identificar amb alguna candidatura al 28-A i llaços grocs

Pintades a la UAB
Pintades a la UAB | Albert Segura
Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:51h
La Junta Electoral Provincial de Barcelona obliga la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, a esborrar "en el termini més breu possible" els murals i pintades amb "símbols partidistes", com "el llaç groc i la bandera estelada". També fa referència a aquelles pintades de "signe partidista" que es puguin identificar amb alguna de les candidatures presentades per al 28-A.

L'ordre, adoptada amb un vot particular en contra, respon al recurs presentat per l'associació S'ha Acabat - Joves per la Defensa de la Constitució contra l'acord de la Junta Electoral de Zona de Sabadell, que acordava no obligar la UAB a esborrar les pintades. En la seva resolució, la Junta admet que tot i que les pintades les han fet "tercers sense autorització de la UAB", és la universitat qui ha de preservar el principi de neutralitat i igualtat durant el període electoral.
 

Pintades en mig de l'operatiu policial. Foto: Albert Segura


Entre les pintades denunciades hi ha una imatge del cap de llista d'ERC al 28-A, Oriol Junqueras, frases com llibertat presos polítics, només la independència ens farà lliures o paraules com independència o socialisme. L'ordre d'esborrar les pintades per part de la Junta Electoral no inclou aquelles pintades que no guarden relació amb els lemes o símbols utilitzats per les candidatures electorals.
 

Junqueras a la UAB.