El Ple de Sabadell votarà dijous la seva incorporació a l'AMI

ERC, la Crida i CiU presentaran una moció conjunta | Si no obtenen el suport de dos regidors més el text no prosperarà

Redacció
24 de juliol del 2015
Actualitzat el 25 de juliol a les 10:41h
Façana de l'Ajuntament de Sabadell
Façana de l'Ajuntament de Sabadell | Albert Segura

Façana de l'Ajuntament de Sabadell. Foto: Albert Segura

 
El ple ordinari del mes de juliol de Sabadell, que es celebrarà el proper dijous, portarà a votació una moció per analitzar la incorporació de la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La moció l’han registrat avui de manera conjunta els grups municipals d'ERC, Crida per Sabadell i CiU, tal i com es van comprometre a fer amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).
 
"L'objectiu d'aquesta moció respon al compromís inequívoc dels grups per construir una República Catalana i dóna resposta al compromís amb l'ANC que vam signar durant la campanya electoral de les passades eleccions municipals", apunten. El passat 24 de maig les eleccions municipals van posar de manifest "la voluntat inequívoca d'una part de la ciutadania per seguir fent camí i aconseguir la creació d'un Estat plenament independent".
 
Les candidatures declaradament independentistes van obtenir un total de 34.628 vots en les eleccions municipals, i dues de les forces signants, ERC i Crida per Sabadell, conformen govern a la capital vallesana.
 
Suports necessaris
 
Les tres forces que han entrat la moció sumen un total de 12 regidors, fet pel qual no tenen garantida la seva aprovació automàtica perquè els caldrien 14 regidors per garantir que prosperi. Aquest va ser un dels principals esculls perquè Unitat pel Canvi no acabés formant part de l'executiu sabadellenc després de les eleccions municipals del passat 24 de maig. ERC i la Crida van posar-se sobre la taula la seva voluntat de tirar endavant aquesta proposta durant les negociacions que els tres partits van mantenir i en el full de ruta conjunt que van elaborar. Finalment l’assemblea local d'Unitat pel Canvi va votar-hi en contra i aquesta formació va quedar-se a l'oposició.