Sabadell vol compatibilitzar ús i preservació del rodal

L'objectiu és establir un pla de manera conjunta amb tots els actors implicats | Els treballs de netejaper la ventada acabaran entre agost i setembre

Redacció
19 de juliol del 2015
Actualitzat a les 9:04h
Hortes de Sabadell
Hortes de Sabadell | Albert Segura
El govern de Sabadell vol que els usos del rodal i la seva preservació arribin a un punt de compatibilitat. La intenció es establir un Pla amb diferents col·lectius implicats per crear els elements de protecció partint de la reflexió conjunta.
 
L’Ajuntament vol convocar el protocol del rodal per coordinar les ADF, els propietaris i altres agents involucrats per establir un pla de camins de l’entorn. “Fa molts anys que no hi ha un projecte per al rodal, per això cal fer un debat de ciutat”, explica el primer tinent d’alcalde, Maties Serracant.
 
Segons Serracant, el rodal té un valor econòmic i patrimonial que se suma a un ús potencial social potent, aspectes que han de ser compatibles. “No urbanitzar-lo i pensar que la única forma de conservar-lo és transformar-lo en un Parc Catalunya no és la solució, perquè hi ha activitats agràries i ramaderes que han de mantenir-se vives”, assenyala.
 
En aquest aspecte manté el compromís absolut del govern en espais com Ca n’Alzina, Ca n’Argelaguet o Ca n’Ustrell, on hi ha expedients vius que han de seguir el seu procediment, i que assegura que tindran conseqüències “en els propers mesos”.

La neteja de la ventada, entre agost i setembre

Els efectes de la ventada del 9 de desembre encara es noten en el rodal, i les tasques de neteja acabaran entre finals d’agost i principis de setembre, segons Serracant. Tot i això, hi ha el compromís de paralitzar les tasques si les condicions climatològiques son adverses, de manera que a les 12.00 hores s’aturen si el nivell d’alerta es troba en fase 2, mentre que si el nivell s’eleva a fase 3 s’aturen totalment.

En aquesta línia assegura que les barbacoes de Sant Julià es van tancar per motius de seguretat. “Algú les va obrir de nou, però la Policia hi va anar amb una ordre i les va tancar de nou”, explica Serracant.