L’ocupació de L’Obrera arriba avui als jutjats

Dos joves declaren aquest matí acusats d’usurpar el local situat a l’avinguda de Barberà | L’ocupació es va fer al final de la marxa convocada l’1 de maig

Albert Segura
15 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:22h
Cristina Castaño i Arnau Rojas davant dels Jutjats
Cristina Castaño i Arnau Rojas davant dels Jutjats | Albert Segura

L’ocupació del que s’ha batejat com a Centre Social Alliberat L’Obrera ha arribat avui als Jutjats de Sabadell. Dos joves identificats en l’acte posterior d’ocupació del local declaren avui davant del jutge, acusats d’un delicte d’usurpació d’un immoble propietat d’una entitat bancària.
 
L’immoble es troba a l’avinguda de Barberà i és un local que fa cantonada, buit des de fa uns 8 anys i que és propietat de CajaMar. L’entrada es va fer al final de la manifestació de l’1 de maig, on també es va fer un parlament públic. Va ser en aquell moment en què es van enregistrar unes imatges que han servit per identificar dues de les persones que presumptament van participar-hi.
 
Es tracta de Cristina Castaño i Arnau Rojas, dos nois que consideren que són cap de turc de la mobilització. “No se’ns va identificar dintre, només fora, on érem per donar suport a l’acció, i se’ns ha imputat com persones que hem comès un delicte”, assegura Arnau Rojas.
 
Els joves consideren, a més, que hi ha hagut certes irregularitats vinculades a la comunicació de la citació judicial, donat que Rojas assegura que ha rebut trucades al seu telèfon personal, del qual no n’ha facilitat el número, mentre que Cristina Castaño assegura que la situació ha anat més enllà: “He vingut personalment al Jutjat per l’assignació de l’advocada i demanar l’expedient, però ahir els Mossos d’Esquadra es van presentar a casa de la meva mare per comunicar-li que estava en recerca i captura i que m’havia de presentar a la comissaria”, assegura la jove.
 
Els joves tenen previst no declarar donat que denuncien que no se’ls ha facilitat tota la informació requerida vinculada a l’expedient.