De Parranda planta la paradeta del seu muntatge Queviures al Mercat Central

El 30 Nits d'avui també inclou el film Au Galop a l'Alliance Française i Capvespres de Dramatúrgia al Museu del Gas

Redacció
15 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:17h
Imatge de l'espectacle Queviures.
Imatge de l'espectacle Queviures. | DeParranda

Imatge de l'espectacle Queviures. Foto: DeParranda


La companyia DeParranda i el seu espectacle Queviures és una de les principals propostes del Festival 30 Nits d'aquest dimecres. L'espectacle familiar arribarà al Mercat Central a les 18:00 amb paperines d'animació, cabassos de contes, jocs a granel i danses en conserva, per ensenyar a petits i grans a gaudir del menjar. A banda, l'Alliance Française acollirà una nova proposta de cinema francès amb Au Galop de Louis-Do i el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa oferirà una nova sessió de lectures en el marc dels Capvespres de Dramatúrgia. 

La Paradeta arriba amb un assortiment de Queviures ric i variat. Inclou una dansa per recuperar la passió pels berenars de tota la vida, una polca per difondre les virtuts de la fruita, un joc amb globus per aprendre a estimar els llegums... Tot plegat un espectacle familiar que vol posar en valor els aliments. 

I a les 20:00 hores a la seu de l’Alliance Française els amants del cinema podran visualitzar Au Galop, de Loius-Do de Lencquesaing, la seva primera pel·lícula com a director, on es centra en les relacions familiars i en la confusió que els sentiments generen quan no se sap ben bé què fer amb ells. Au Galop ressegueix la peripècia vital de Paul, un escriptor desil·lusionat, i la de les dones que l'envolten: Camille, la filla adolescent que descobreix l'amor; Ada, l'amant que semblava tenir-ho tot; i Mina, l'aburgesada mare que no es refà de la pèrdua del seu marit. La senzillesa i l'absència de pretensions moralistes són els principals valors del film. 

També continuen, com cada dimecres al vespre, els Capvespres de Dramatúrgia al Museu del Gas. A càrrec de la companyia El Galliner, es llegeixen lectures dramatitzades dels nou textos candidats al Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta de Girona i es permet descobrir les millors propostes teatrals de dramaturgs procedents de l'Institut del Teatre i de l'Obrador de la Sala Beckett de Barcelona.