Ciutadans demana a l'alcalde que Sabadell no s'adhereixi a l’AMI

Joan García sosté que aprovar aquesta mesura obriria una esquerda entre els partits de la ciutat

Redacció
17 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:30h
Joan Garcia, en la seva primera intervenció al Ple
Joan Garcia, en la seva primera intervenció al Ple | Juanma Peláez

Joan Garcia, en la seva primera intervenció al Ple. Foto: Juanma Peláez


El grup municipal de Ciutadans a Sabadell demana a l’alcalde, juli Fernàndez, que la ciutat no s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Segons el portaveu del grup municipal, Joan Garcia, la decisió obriria una esquerda molt gran entre els partits representats al Ple. De les vuit forces, ERC, la Crida per Sabadell i CiU han signat els compromisos de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per adherir-se a l’AMI.
 
Segons Garcia, impulsar l’adheesió "impediria la integració de bona part dels grups municipals en els plens just quan el municipi més necessita el consens” per tancar definitivament l'etapa Bustos.
 
Garcia aplaudeix "l'actitud oberta" de la qual Fernàndez va fer gala en el seu discurs d'investidura, però es mostra escèptic davant la possibilitat que aquesta actitud no acabi traduint-se en fets "si s'anuncia com una de les prioritats de govern que el primer ple municipal del mes de juliol debati i aprovi l'adhesió de Sabadell a l'AMI".
 
No obstant això, el coordinador de Ciutadans es mostra esperançat que les paraules de l'alcalde siguin només "un missatge d'eufòria cap als seus militants" i ha advocat perquè l'equip de govern "deixi de banda el Procés i afronti directament els importants reptes que la ciutat té per davant ".