Els pactes a Sabadell: minut i resultat

Breu síntesi de la situació de pactes i converses a Sabadell

Nació Sabadell
12 de juny del 2015
Actualitzat el 13 de juny a les 0:12h
Mesa presidencial de l'Ajuntament de Sabadell.
Mesa presidencial de l'Ajuntament de Sabadell. | Albert Segura

ERC i la Crida per Sabadell han presentat l’acord de govern al qual Unitat pel Canvi no s’hi ha sumat perquè vol que la decisió d’adherir la ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) es prengui a través d’una consulta i no per moció directa al Ple. Ha fet la proposta a ERC i Crida per modificar aquest punt de l’acord per incorporar-se al govern.
 
L’alcalde proposat com alternativa al PSC és Juli Fernàndez (ERC), que governarà mig mandat, mentre que en l’altra meitat governaria Maties Serracant (Crida). Si Unitat finalment entrés al govern, Joan Berlanga també governaria en el tram final del mandat. Cada alcaldable governaria 16 mesos.
 
Convergència i Unió no votarà a favor de Fernàndez si no se’ls accepta participar en l’acord de govern modificable presentat aquest matí. Guanyem Sabadell decidirà aquest vespre en assemblea si voten Fernàndez o a Marisol Martínez, la seva candidata.
 
Ara mateix la candidatura de Fernàndez compta amb 12 vots (d’Unitat, ERC i Crida) dels 14 necessaris per assolir la majoria absoluta, i per això n’hi calen dos de CiU o Guanyem Sabadell. Si no els obtenen, s’investiria Josep Ayuso (PSC), que compta amb 5 regidors.