Unitat pel Canvi vol una consulta per decidir si Sabadell entra a l’AMI

La força ha traslladat la petició a ERC i Crida perquè l’estudiïn | Reafirma el seu compromís de votar Juli Fernàndez

Albert Segura
12 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:42h
Els regidors d'Unitat pel Canvi en roda de premsa al seu local
Els regidors d'Unitat pel Canvi en roda de premsa al seu local | Albert Segura

Els regidors d'Unitat pel Canvi en roda de premsa al seu local. Foto: Albert Segura


Unitat pel Canvi manté la seva intenció d’entrar al govern de Sabadell però demana que sigui la ciutadania qui decideixi l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Així ho va decidir l’assemblea celebrada ahir al vespre, que va ratificar tots els acords excepte la incorporació immediata a l’associació supramunicipal. El candidat Joan Berlanga reafirma el compromís del partit de votar el candidat alternatiu, que serà Juli Fernàndez (ERC).
 
“L’assemblea continua apostant pel govern d’unitat de les esquerres, abans, durant i després, i emplacem ERC i la Crida a reflexionar”, ha assenyalat Berlanga. Insisteix que la prioritat és encetar una nova etapa a Sabadell i per això votaran a favor de la investidura de Juli Fernàndez, d’acord amb els pactes establerts. “Tenim una proposta molt a mida del resultat electoral, a partir de tres tinents d’alcalde en què cada un té funcions representatives, no existirà la figura d’un superalcalde”, afegeix.
 
La proposta d’Unitat és dur a consulta ciutadana la inclusió a l’AMI, i per aquest motiu espera que en les properes setmanes es pugui trobar una solució que satisfaci totes les parts. “N’estem convençuts perquè som la primera força en nombre de vots no esquitxada per la corrupció, i la ciutadania no entendria que  no fóssim al govern”, ha assenyalat.
 
En aquest sentit ha manifestat la seva voluntat i intenció perquè Sabadell giri full i ha qualificat de rigorós i seriós el pacte a què s’ha arribat.