CiU diu que en l'escenari actual es votarà a si mateix en el Ple d'investidura

L'alcaldable de la formació, Carles Rossinyol es mostra dolgut perquè els hagin "exclòs" de les negociacions | Estén la mà a reprendre els contactes en les properes hores | Planteja una moció de censura en cas que Ayuso (PSC) acabi sent alcalde

Norma Vidal
12 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:05h
Els regidors de CiU, aquest divendres en roda de premsa
Els regidors de CiU, aquest divendres en roda de premsa | Albert Segura

Els regidor de CiU, aquest divendres en roda de premsa. Foto: Albert Segura


En l'escenari actual CiU votarà el seu candidat, Carles Rossinyol, en el Ple d'investidura que se celebra demà al migdia a l'Ajuntament de Sabadell. Així ho ha assegurat el cap de llista dels convergents, en una roda de premsa que ha tingut lloc a la seu del partit. La decisió arriba després que Unitat pel Canvi i La Crida expressessin obertament la seva negativa de sumar esforços amb la formació nacionalista i en veure que en les reunions a tres bandes per assolir un acord de govern que aquestes dues forces han mantingut en les darreres setmanes amb ERC, se'ls "ha exclòs". 

"Dues forces s'han negat a asseure's amb CiU per parlar del govern de la ciutat", ha retret Rossinyol que ha titllat aquesta actitud "d'excloent" i ha dit que no està a favor de partits que posen "vetos" i que tenen "prejudicis previs". En aquesta línia ha recordat que la primera aposta de CiU va ser establir una aliança amb ERC en favor d'un govern sobiranista i que aquesta força va rebutjar la proposta perquè va argumentar que era partidària d'un acord el més ampli possible. "Ara ens trobem que finalment la proposta és un govern feble, de 8 i això demostra una manca de coherència en el relat", ha advertit Rossinyol. El convergent també ha recordat que la seva segona proposta va ser que es crees un govern d'unitat, un extrem que tampoc s'ha ha prosperat. 

Així mateix ha criticat que fins aquesta matinada a les 02:00 hores CiU no va rebre la proposta de govern que finalment només han ratificat les assemblees de CiU i ERC i el nom de la persona que seria alcalde. "Ens la mirarem amb atenció", ha assegurat Rossinyol que ha explicat que és difícil que puguin donar-hi suport, ja que a priori ja han vist alguns aspectes que no els encaixen com per el exemple la proposta en matèria de vivienda i el posicionament del nou govern envers les ocupacions il·legals d'habitatges. 

Esgotar les negociacions

Amb tot ha estès la mà a seguir negociant fins el final per tractar d'apropar postures. "Tot i que és complicat perquè aquests partits funcionen amb dinàmiques assembleàries, si que si estan disposats podem parlar d'aquest document, si és que ens dóna temps de mirar-lo i canviar alguns punts que no ens encaixen", ha comentat l'alcaldable.

"Per nosaltres és una prioritat deixar enrere l'etapa anterior, però també ho és deixar enrere una forma de fer que no creiem que sigui la adequada", ha valorat Rossinyol que ha afegit que "si del que es tracta és de canviar una poltrona per una altra anem malament".

Moció de censura

En aquest sentit ha subratllat que si la situació no canvia en les properes 24 hores, CiU votarà el seu candidat en el Ple d'investidura. "Això si, amb la idea clara que abans de l'estiu s'haurà de promoure una moció de censura perquè no hi hagi un govern socialista", ha insistit Rossinyol que assegura que el que el partit hagués volgut és que hi hagués un canvi demà mateix però que si això no és possible "s'impulsaran altres mecanismes".