ERC i la Crida pacten governar amb alcaldia rotatòria

Juli Fernàndez i Maties Serracant serien alcaldes els propers quatre anys | Compten amb el suport d’Unitat pel Canvi i esperen tancar avui un pacte per sumar dos vots més per la investidura

Nació Sabadell
12 de juny del 2015
Actualitzat el 13 de juny a les 0:05h
Juli Fernàndez i Maties Serracant, presentant l'acord de govern
Juli Fernàndez i Maties Serracant, presentant l'acord de govern | Norma Vidal

Juli Fernàndez i Maties Serracant, presentant l'acord de govern. Foto: Norma Vidal


ERC i la Crida per Sabadell han presentat aquest matí l’acord per governar Sabadell els propers quatre anys i al qual finalment no s’hi ha sumat Unitat pel Canvi, que si que votarà a favor de la investidura del candidat alternatiu. Juli Fernàndez serà alcalde el primer tram del mandat, mentre que Maties Serracant ho seria en el segon. Ara caldrà però, i de manera urgent, obtenir el vot de dos regidors més de CiU o Guanyem Sabadell si es vol fer prosperar la proposta, i si no fos així, l’alcaldia recauria en el PSC, uns suports que es mostren "convençuts" que arribaran.
 
L’acord arriba després de l’aprovació del document de governabilitat per als propers quatre anys per part de les assemblees d’ERC i la Crida. Unitat, pel seu cantó, manté el compromís de votar el candidat de la proposta alternativa al PSC.
 
“Ens presentem amb la satisfacció i amb la sensació de la feina ben feta, de l’acord important a què hem arribat amb el document subscrit pels dos partits, i continuem oberts a continuar parlant i desenvolupar aquest document”, ha assenyalat Maties Serracant. D’aquesta manera, s’obre la possibilitat a incorporar “talents” de dintre o de fora del Ple per al bon funcionament de l’Ajuntament.

Lideratges col·laboratius i mà estesa
 
“És un projecte obert, de lideratges col·laboratius, i en Maties ho va dir, hi ha molta intel·ligència fora del Ple i l’hem d’aprofitar, i hem de fer possible que les coses passin, i tots els agents que ens hem mullat treballant junts”, ha afegit Juli Fernàndez.
 
Les dues forces han destacat que es tracta d’un acord treballat que ha permès que les assemblees d’ERC i la Crida l’hagin ratificat, mentre que Unitat finalment no l’ha aprovat. Amb tot, la porta queda oberta a seguir-lo treballant amb aquelles forces que ho considerin oportú: “Aquest govern és el millor que hi pot haver a la ciutat, estarem oberts al diàleg amb la resta de forces, no només per aritmètica, sinó per la voluntat d’encetar una nova etapa en el consistori”, assenyala Fernàndez, que ho valora com un “escenari il·lusionador”.
 
El document es centra en tres àmbits que pivoten al voltant de l’abordatge dels efectes de la crisi, el foment de la participació ciutadana i el foment del municipalisme. “Tenim plena consciència de la capacitat dels 8 regidors que donem suport a l’acord per tirar endavant el programa, i mantenim la voluntat de seguir treballant els propers dies i setmanes”, ha afegit Serracant.
 
L’acord estableix la rotació de l’alcaldia, un punt que des del primer moment la Crida va posar sobre la taula i al qual ERC no hi trobava inconvenients. D’aquesta manera, Juli Fernàndez arrencaria el mandat com alcalde, mentre que a la meitat el relleu l’agafaria Maties Serracant.