VÍDEOS i FOTOS Milers de persones tornen a omplir la plaça Sant Roc al crit de «llibertat»

Els concentrats responen a la crida del CDR de Sabadell i arriben en diverses columnes des dels barris

La plaça Sant Roc, novament plena de gom a gom
La plaça Sant Roc, novament plena de gom a gom | Albert Hernàndez
03 de novembre del 2017
Actualitzat el 05 de novembre a les 16:57h

Menys de 24 hores després, la plaça Sant Roc ha tornat a ser un clam i un punt de trobada multitudinari al crit de "llibertat". A diferència d'ahir, a la banda sonora de crits reivindicatius s'hi han sumat cassoles i xiulets. Igual que aquest dijous, unes 4.000 persones, segons fonts de la Policia Municipal, s'han aplegat per carregar contra "l'Estat repressor". 

Gairebé la totalitat del govern municipal ha estat present a les portes del consistori. Tot i que minuts abans de les 19 hores, l'hora programada d'inici de l'acte, a Sant Roc ja hi havia gent, ha acabat d'omplir-se amb l'arribada de columnes procedent dels barris, tal com havia organitzat el Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) de Sabadell.
 

MIlers de persones a la plaça Sant Roc per segon dia consecutiu Foto: Albert Hernàndez

 

L'alcalde Maties Serracant amb la pancarta demanant l'alliberament de presos polítics Foto: Albert Hernàndez


"Los catalanes hacen cosas", "Llibertat presos polítics", "Visca la República!" i proclames a favor del Govern i Carles Puigdemont, entre moltes altres. Membres del CDR han demanat que es mantingui l'actitud de "sortir als carrers i ocupar les places". A més, d'advertir que a partir de dilluns tothom es prepari per a noves mobilitzacions i a secundar la vaga general del proper dimecres. 

En aquest sentit, el coordinador de SBDxI, Francesc Baró, ha apuntat a l'aturada "per parlar amb el llenguatge que només entenen des de la repressió", referint-se a l'activitat econòmica. Baró ha afirmat que estan estudiant dur a terme "accions vàries" com ara la cartellada d'aquest diumenge i la manifestació del dia 11 de novembre a Barcelona, entre d'altres. 

Baró ha encoratjat anar a votar el 21-D "perquè guanyarem les eleccions". La concentració ha acabat amb el cant de Els Segadors, sense més música que una gralla que sonava entre la multitud i que ha marcat el pas a totes les goles de la plaça.