Centenars de persones es concentren a Sabadell per protestar contra «les difamacions» a l’ensenyament públic

Carreguen contra l'àmbit polític per les afirmacions de "l'adoctrinament" a les escoles catalanes

25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:55h
                             
Unes 300 persones, segons ha apuntat la Policia Municipal de Sabadell, entre els quals diferents membres del govern municipal, s’han aplegat aquest dimecres a la plaça Sant Roc per protestar contra “les difamacions” que des de l’àmbit polític s’han fet contra l’ensenyament públic. Responent, d’aquesta manera, a la crida de la comunitat educativa per concentrar-se als ajuntaments de les capitals de comarca de Catalunya.
 
En el manifest que han llegit diferents membres del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) han dirigit les seves crítiques cap el diputat de Ciutadans al Congrés, Toni Cantó, el líder del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, i el ministre d’Educació, Iñigo Méndez de Vigo, per les seves afirmacions “d’adoctrinament” a les aules catalanes.
 

La plaça Sant Roc ha tornat a ser centre de reunió de manifestants Foto: Juanma Peláez

 

Diferents membres del govern municipal han participat en la concentració Foto: Juanma Peláez


Per això, han demanat les seves dimissions al que han considerat és “una falta de respecte” per a tots els docents “atacant la seva professionalitat”. En aquesta línia crítica han carregat contra “els mateixos que acusen el professorat d’adoctrinament són els que volen permetre escoles amb segregació de sexes, els que han fet que la religió catòlica sigui avaluable i els que volen españolizar a los ninos catalanes”.
 
El col·lectiu ha remarcat que el sistema s'educació pública català és “garant del clima de respecte que vivim al nostre país”. Han assegurat que s’oposaran “frontalment” a l’aplicació de l’article 155.