Policies municipals de Sabadell acamparan al centre en senyal de protesta

Ho faran davant l'Ajuntament els dies de ple | Reclamen millores en les condicions laborals

Concentració de policies davant l'Ajuntament de Sabadell.
Concentració de policies davant l'Ajuntament de Sabadell. | Juanma Peláez
Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:26h
Agents de la Policia Municipal de Sabadell acamparan davant de l'Ajuntament de Sabadell els dies de ple per posar de manifest les condicions en què asseguren que es troba el cos. Així ho han acordat els sindicats CCOO, UGT i SPPM-CAT, després de l'assemblea celebrada aquest dimarts.

Segons han detallat fonts del cos a NacióSabadell, en la reunió es va posar de manifest la preocupació en diferents àmbits, com ara la manca d’efectius en la plantilla, la distribució dels efectius i els efectes negatius que té "sobre les condicions laborals i ambientals", o la precarietat en els mitjans materials dels que disposen, com ara l'escassetat de cotxes patrulla i la inseguretat dels mateixos a causa del seu envelliment i les condicions tècniques, apunten.

De la mateixa manera, consideren que la presa de decisions "afecten als drets laborals dels policies sense haver negociat la seva aplicació amb la representació sindical", i destaquen "la lentitud dels processos de negociació en temes com els calendaris i els assumptes propis i la inactivitat negociadora en relació al Conveni". En la mateixa línia, apunten a la "imposició per Decret de canvis en les jornades laborals ja en 2 ocasions per no haver arribat a acords".

Per tot plegat, s'ha optat per fer acampades davant l'Ajuntament a partir del ple de novembre, a més de mantenir les mesures de protesta actuals i fer un manifest per denunciar les condicions en què asseguren que es troben.