Rodalies es compromet a remodelar tres estacions de Montcada amb 17'7 MEUR

De les altres dues parades de la ciutat una està adaptada i l’altra la soterrarà Adif | Els projectes funcionals es presentaran a la primavera de 2018

Reunió entre Rodalies i l'Ajuntament de Montcada
Reunió entre Rodalies i l'Ajuntament de Montcada | Albert Segura
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:08h
Rodalies de Catalunya s’ha compromès a posar al dia les estacions de Montcada i Reixac, una ciutat que sembla un laberint si no es coneix prou bé. Amb cinc estacions, el projecte passa per invertir 17’7 milions d’euros en tres d’elles, donat que de les altres dues una ja està adaptada (Santa Maria) i l’altra la soterrarà l’Adif (Montcada i Reixac). Així, a la primavera de 2018 es preveu que es presentin els projectes funcionals per a les parades de Montcada Bifurcació, Montcada i Reixac Manresa i Montcada - Ripollet.

Amb 500 trens creuant el municipi, unes 17.000 persones pugen o baixen dels combois a diari en unes estacions on la parada es troba a l’altre cantó d’on hi ha el barri (Bifurcació) o han de fer veritables esforços per enfilar-se al tren (Manresa, al cor de la ciutat). Per tot plegat, Rodalies s’ha compromès a la inversió de 17’7 MEUR en el marc del pla de renovació d’unes 40 estacions a tot Catalunya, i on han destacat el cas extraordinari de Montcada.

“Hem posat fil a l’agulla per millora les estacions de l’àmbit de Montcada, es tracta d’una població important, a les portes de Barcelona, i cal que determinades estacions siguin millorades des d’un punt de vista de la seva accessibilitat”, apunta el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín. Aquest matí s’ha desplaçat, en tren, a Montcada per reunir-se amb l’alcaldessa, Laura Campos, i abordar de quina manera cal atacar un problema de vital importància per un municipi que està dividit per vies de tren, carreteres i autopistes.

Martín ha anunciat que l’empresa ferroviària i el consistori ja han començat a treballar en aquesta direcció i ha anunciat que la primavera del 2018 es presentaran els projectes funcionals que permetran posar fil a l’agulla per poder licitar les obres properament. Entre d’altres mesures, s’adequaran les tres estacions per fer-les accessibles, s’allargaran les andanes fins els 200 metres, s’adaptaran a l’alçada europea, i s’implantaran millores tecnològiques per proporcionar una informació més acurada als usuaris.

“Montcada té un problema endèmic per la sobreimplantació de decisions pensades des de fora del municipi, i que ara hi hagi un canvi de tarannà per asseure’s i trobar solucions urbanístiques per municipi és d’agrair”, ha assenyalat Campos. La previsió és que els plans funcionals, on s’estructurarà quines accions concretes es faran i com es procediran a cada estació, es presentin a la primavera de 2018.