El ministre Dastis, sobre les càrregues policials: «Moltes de les imatges són falses»

En una entrevista en un programa de la BBC també assegura que l'ús de la força va ser "provocat"

Càrregues a la Ronda Ponent de Sabadell.
Càrregues a la Ronda Ponent de Sabadell. | Juanma Peláez
Redacció
22 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:40h
Quan s'han complert tres setmanes de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre encara cuegen les càrregues policials de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil. L'enèsima reacció del Govern de l'Estat l'ha protagonitzat el ministre espanyol d'Afers Exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, assegurant que "moltes de les imatges són falses". Ho ha fet aquest diumenge en una entrevista al programa de la BBC The Andrew Marr Show, que presenta Andrew Marr.

En una piulada des del compte de l'espai televisiu, en un extracte d'una mica més d'un minut de l'entrevista, Dastis ha dit que "no va haver-hi una actuació brutal" i continua "per ara, moltes d'aquelles imatges són falses". El presentador l'ha intentat tallar amb "de debò?", però el titular d'Afers Exteriors ha continuat el seu argumentari, defensant que els agents es limitaven a complir ordres judicials. 

Un cop ha acabat, Marr li ha insistit novament que si el que es va veure de la intervenció "agressiva" de la policia espanyola als llocs de votació era fictici. Aleshores, Dastis ha matisat: "No totes les imatges, moltes d'elles. Hi ha hagut moltes notícies i imatges falses al respecte". A més, ha afegit, "com ja he dit, si hi va haver ús de la força per part dels agents, no va ser deliberat, sinó provocat".