Banc Sabadell és l'empresa que més cau a l'Ibex-35 en un dia estable a la borsa

L'entitat que va iniciar els trasllats de seus cau un 2,01% a les 12.30 en una jornada de retirada d'efectius convocada per l'ANC i Òmnium en què La Caixa també perd un 0,82%

Gent retirant diners d'un caixer de Banc Sabadell
Gent retirant diners d'un caixer de Banc Sabadell | Juanma Peláez
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:08h
Banc Sabadell és l'empresa que més està caient de l'Ibex-35 aquest divendres al migdia, malgrat que la jornada a la borsa està sent tranquil·la. La caiguda de l'entitat financera que va liderar els trasllats de seus socials fora de Catalunya és del 2,01% a les 12.30, malgrat que el conjunt de les empreses creixen un 0,05%, mentre que dijous va caure un 0,74%. I en aquesta jornada negativa, les accions de l'entitat presidida per Josep Oliu van perdre l'1,68% del seu valor, menys que aquest divendres.

La caiguda té lloc durant la jornada de retirada d'efectius convocada per la campanya Crida per la Democràcia, amb el suport de l'ANC i Òmnium, que insta a que la ciutadania tregui diners dels cinc principals bancs com a forma de pressió a l'Estat per negociar i per reclamar l'alliberament dels presidents de les dues entitats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Una crida que ha provocat algunes cues als caixer, per bé que ha rebut crítiques d'una part de l'independentisme, com del conseller d'Empresa, Santi Vila, o la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal.

Igualment, l'ANC i Òmnium instaven a mostrar el descontentament amb la decisió de canviar la seu social de Banc Sabadell i La Caixa, en cas que els efectius es retiressin d'aquestes entitats. La Caixa, de fet, també està patint caigudes, en el seu cas del 0,82% -és la sisena que més cau-. En canvi, el Santander i el BBVA estan força estables (creixen un 0,04% i un 0,08%, respectivament) i Bankia ha pujat un 1,36%.