Sabadell reconeix els participants dels programes d'acollida i la xarxa antirumors

Redacció
05 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:23h
Imatge dels participants a l'acte.
Imatge dels participants a l'acte. | Ajuntament de Sabadell

Imatge dels participants a l'acte. Foto: Ajuntament de Sabadell


Sota el títol Sabadell, teixint la convivència dijous per la tarda va tenir lloc, al Teatre Principal, l’acte de reconeixement a les persones que han participat en els programes d’acollida i a la xarxa antirumors de Sabadell durant el curs 2014-2015. Aquestes eines tenen per objectiu millorar l'acollida i la integració de nouvinguts a la ciutat alhora que lluitar contra els prejudicis i estereotips existents. 

En el decurs d'aquesta celebració, on es van poder visualitzar imatges dels programes realitzats i es va reconèixer públicament tant l'esforç de cadascun dels participants, així com de les entitats de Sabadell que treballen dia a dia en la seva implementació, destacant Càritas Sabadell, el CNL (Centre de Normalització Lingüística), CEAR (Comissió d’Ajuda al Refugiat), Creu Roja, SCAI (Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants) i la FAIV (Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès). 

L'alcalde Joan Carles Sánchez, va explicar que en els darrers anys "la ciutat ha fet un camí cap a la normalització de molta gent que ha viscut un fet excepcional com és marxar de casa". Per l'alcalde ara tots ells han de poder integrar-se a una societat "que ha dignificat l’acollida de nouvinguts i, alhora, poder mantenir la seva cultura d’origen". L’alcalde en funcions va afegir que espera que tots ells s’hagin sentit tractats com a ciutadans de primera. 

Per la seva banda, Xavier Bosch, director general per a la immigració de la Generalitat, va felicitar tots els participants dels cursos, entitats educadores i institucions compromeses amb la igualtat de les persones i la seva dignitat. També va felicitar l’Ajuntament per la seva constància en el foment de l’acollida i la integració. "Sabadell és un model a seguir i volem que a tots els pobles i ciutats de Catalunya hi hagi un model similar de formació i informació als nouvinguts perquè la diversitat enriqueix la societat i ens ajuda a cohesionar-nos". 

En aquesta mateixa línia, Josep Oliva, diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació, va donar rellevància a la feina feta per les administracions públiques per afavorir la convivència entre els veïns i veïnes d’una mateixa ciutat. "L’Ajuntament de Sabadell és un dels que ha sabut aprofitar les eines al seu abast per fomentar la convivència, la igualtat de tracte i d’oportunitats. Experiències com les de Sabadell són molt eficaces i ens ajuden a continuar endavant”,. 

Xarxa antirumors 

Enguany aquest acte també ha volgut reconèixer la implicació dels ciutadans a la xarxa antirumors de Sabadell. La Xarxa, impulsada l’any passat continua endavant gràcies a la participació de molts ciutadans i ciutadanes i al projecte C4I, Communication for Integration, projecte co-finançat pel Consell d’Europa i la Unió Europea, en el qual participa la ciutat de Sabadell, juntament amb altres 10 ciutats europees.

L’objectiu del projecte és lluitar contra els prejudicis i estereotips existents vers la població estrangera, contrarestant-los amb dades fonamentades i apaivagar aquestes “falses veritats”. Aquesta tasca la realitzen diferents “agents antirumors” que actuen en xarxa.