GALERIA DE FOTOS Concentració multitudinària a Sabadell per l'alliberament de Cuixart i Sànchez

ANC i Òmnium han repartir espelmes en un acte pacífic al centre de la ciutat | La cita ha estat seguida d’una encartellada

La plaça Doctor Robert de Sabadell, plena a vessar
La plaça Doctor Robert de Sabadell, plena a vessar | Juanma Peláez
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:41h

La ciutat de Sabadell ha tornat a sortir al carrer aquest dimarts al vespre, en aquesta ocasió per exigir l’alliberament del president d’Òmnium Cultural, el sabadellenc Jordi Cuixart, i el de l’ANC, Jordi Sànchez. Unes 3.000 persones han omplert la plaça Doctor Robert amb una encesa d’espelmes que ha estat acompanyada per la lectura d’un manifest signat per les dues entitats.

L’acte, senzill i emotiu, ha comptat amb una concentració que ha arrencat a les 19.00 hores, quan part dels sabadellencs s’han trobat al Passeig de la Plaça Major per baixar a la concentració convocada a Barcelona a les 20.00 hores. Els que s’han quedat s’han reunit amb espelmes, que han repartit les dues entitats al Racó del Campanar, per donar pas a l’acte de Sabadell.
 
“Cuixart i Sànchez van ser empresonats no per ser delinqüents, no ho són, són gent del poble que lluita per la sobirania, grans líders que ens han empès per anar endavant, no perdre força i seguir lluitant per la República catalana”, ha assenyalat Assumpta Jané, portaveu d’Òmnium. En aquest sentit, ha destacat que cap dels que també volen la independència són delinqüents.

Per la seva banda, el coordinador de Sabadell per la Independència - ANC, Francesc Baró, ha destacat que els resultats de l’1-O són més vigents que mai. “Això no va de noms propis, no han entès que va néixer del poble, i així seguirà sent”, ha explicat.

Finalment, els dos portaveus han clamat per la llibertat de Cuixart i Sànchez. “No demanem clemència, exigim justícia”, han expressat. L’acte, que ha començat amb cinc minuts de silenci, ha acabat amb el cant dels Segadors. Gran part dels participants a la concentració han deixat les espelmes que han utilitzat a la porta de l’Ajuntament.
 

Acte de suport a Jordi Cuixart i Cordi Sànchez. Foto: Juanma Peláez

Acte de suport a Jordi Cuixart i Cordi Sànchez. Foto: Juanma Peláez

Acte de suport a Jordi Cuixart i Cordi Sànchez. Foto: Juanma Peláez

Un home gran amb una espelma a l'acte de Sabadell. Foto: Juanma Peláez

Acte de suport a Jordi Cuixart i Cordi Sànchez. Foto: Juanma Peláez