El Vallès, en avís per possibilitat d'intensitat de pluja

Les temperatures màximes oscil·laran entre els 22 i 27ºC

Els vianants han hagut d'anar amb compte amb els bassals.
Els vianants han hagut d'anar amb compte amb els bassals. | Juanma Peláez
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:21h

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimecres la nuvolositat augmentarà ràpidament durant la matinada i el cel quedarà cobert o molt ennuvolat arreu, amb el creixement d'algunes nuvolades a punts del litoral, del prelitoral i del terç oest; malgrat això, s'obriran algunes clarianes transitòries.

De matinada s'esperen precipitacions a punts del terç oest i al litoral i prelitoral sud; al llarg del matí s'estendran a la resta de la meitat oest i a partir de mitja tarda a la resta del territori. Seran d'intensitat entre feble i moderada, però localment podran ser fortes (més de 20 mm en 30 minuts). Localment aniran acompanyades de tempesta. Acumularan quantitats de precipitació entre poc abundants i abundants, si bé durant tot l'episodi podran ser localment molt abundants (més de 50 mm). La cota de neu baixarà dels 2.800 metres als 2.600 a partir de mitja tarda, localment més baixa al vessant sud del Pirineu i del Prepirineu occidental.

Temperatura mínima en ascens entre lleuger i moderat, si bé a punts de l'interior s'enregistrarà al final del dia i serà lleugerament més baixa. Se situarà entre 4 i 9º C al Pirineu, entre 8 i 13º C al Prepirineu i a la depressió Central, entre 10 i 15º C al prelitoral, i entre 15 i 20º C al litoral. La temperatura màxima experimentarà un descens lleuger o moderat, puntualment notable a punts del Pirineu. Es mourà entre 12 i 17º C al Pirineu i entre 19 i 24º C a la resta del territori.