Sabadell s'aturarà avui en protesta per l'empresonament de Sànchez i Cuixart

S'han convocat mobilitzacions a tot el país al punt del migdia | A la tarda les concentracions es faran davant les delegacions del govern espanyol a Catalunya

Concentració de la tarda del 3-O a Sabadell
Concentració de la tarda del 3-O a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:10h
L'empresonament del president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha generat un espiral d'indignació entre diferents sectors de la societat catalana, des de l'independentista fins part de l'unionista. La decisió es va prendre ahir al vespre, quan després d'escoltar la seva declaració, la jutge de l'Audiència Nacional espanyola els ha imposat aquesta mesura cautelar per un suposat delicte de sedició. Els dos estan investigats per les protestes davant de Departament d'Economia contra les detencions de la Guàrdia Civil pels preparatius del referèndum del passat 20 de setembre.

Aquest dilluns les cassoles ja han sonat ben fort, però per avui s'han organitzat diverses accions a diferents punts del territori. A Sabadell, el Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) ha convocat la ciutadania al punt del migdia (12.00 hores) a la plaça Sant Roc, just davant de l'Ajuntament. A la tarda, a les 19.00 hores, s'ha fet una nova convocatòria, aquest cop davant de les delegacions del Govern espanyol a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona de forma pacifica, silenciosa i democràtica.