​ERC demana expulsar el PSC del govern de Sant Cugat

Considera "inadmissibles" les declaracions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, avalant l'aplicació de l'article 155

Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:21h
A principis d’any, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, feia públic l’entrada al govern de l’únic regidor del PSC, Pere Soler. Un moviment que no donava la majoria, s’ampliava a 12 regidors, i va provocar trencar l’acord d’estabilitat, que fins al moment, mantenia amb ERC-MES. Onze mesos després, els republicans han reclamat expulsar els socialistes del consistori.
 
Una demanda motivada per les declaracions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que defensa l’aplicació de l’article 155 i “el paper en general” del partit, ha assenyalat la portaveu republicana, Mireia Ingla, tot reprovant l’afirmació d’Iceta que avalaria una intervenció dels Mossos . “Són inadmissibles”, ha qualificat i ha confiat en la “coherència” de Conesa per trencar el pacte, “no pot ser que tinguem una part del govern que dona suport a l’aplicació del 155”, ha finalitzat.
 
En aquest sentit, ha recordat el compromís de l’alcaldessa de facilitar el referèndum i del compliment del mandat que se’n derivés. “L’únic que fem és, com sempre, que els compromisos es compleixin”, ha remarcat Ingla. No ha confirmat ni desmentit que la petició d’expulsar el PSC sigui una oferta d’entrada a l’equip municipal, tot i que ha matisat que “poden governar sense ningú”.
 
Ingla ha apuntat que en aquest temps “han passat moltes coses. Estem en un moment històric i transcendent”. Ha dit que una aplicació del 155 “afectaria a la política local” i ha posat com a exemple la reducció del pressupost del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, inaugurat aquest passat cap de setmana. La portaveu ha assegurat que s’ha rebaixat a la meitat.