El Taulí i la UAB signen un conveni per millorar en aspectes vinculats a la salut mental

Va enfocat als serveis, les polítiques de prevenció, l’atenció als pacients i la sensibilització social envers la malaltia mental

La firma del conveni entre membres de la UAB i el Taulí
La firma del conveni entre membres de la UAB i el Taulí | UAB
Redacció
11 d'octubre del 2017
La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, i el director general del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, Joan Martí, han signat aquest dimarts un conveni per millorar la recerca i l'assistència en salut mental.
 
Es tracta d'un acord per establir un marc de col·laboració fluid entre els professionals dels serveis de Prevenció i Assistència i de Formació de la UAB i l'hospital en els aspectes preventius, formatius i de recerca d'aquest camp, així com consolidar l'activitat d'investigació conjunta, especialment l'orientada al món laboral. Entre alguns dels objectius que s'han fixat, hi ha el d'establir una assessoria especialitzada en salut mental entre els integrants de les dues organitzacions, amb la finalitat de compartir experiències i contribuir a la millora dels serveis que ofereix la UAB, especialment les polítiques de prevenció .
 
També s'ha precisat definir un mapa de derivacions per a casos clínics específics i per als que requereixen un seguiment més enllà del sistema d'assistència sanitària que estableix la universitària. El conveni contempla l'elaboració d'un pla de formació per a la comunitat universitària, dividida per col·lectius, que ajudi a la millora de la sensibilització social envers la malaltia mental.