​L’antiga estació de FGC de Sabadell Rambla serà un centre de desenvolupament ferroviari

Es faran pràctiques reals relacionades amb evacuacions i de pràctiques laborals | L'ampliació de FGC a Sabadell ha suposat incrementar un 18% els usuaris

El president de FGC, Enric Ticó, a l'estació de Sabadell Rambla en obres
El president de FGC, Enric Ticó, a l'estació de Sabadell Rambla en obres | Juanma Peláez
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:34h
Fa més d’un any que l’estació de Sabadell Rambla va tancar, posant fi així a una etapa i obrint-ne una altra, el preludi de l’ampliació definitiva dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a la ciutat. L’edifici, però, no es deixarà i es transformarà en un centre de desenvolupament ferroviari per als treballadors de la companyia i d’altres que ho vulguin i que s’anomenarà ‘Espai Sabadell Rambla’.
 
La idea és aprofitar tots els elements que integren l’estació per dur a terme pràctiques laborals, amb les quals operaris es poden trobar en el dia a dia. A més, també “servirà de reforç a cossos policials, mèdics, és a dir, aquells vinculats a la seguretat i la protecció civil”, ha detallat el president de FGC, Enric Ticó, que avui ha visitat les instal·lacions acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, entre d’altres.
 

La visita a l'antiga estació de FGC Sabadell Centre Foto: Juanma Peláez


El cost d’aquesta modificació “no passarà dels 400.000 euros”, ha precisat Ticó i ha assegurat que “l’amortització serà ràpida, perquè hi haurà estalvi de manteniment i seguretat”. A més, ha afegit, “no s’hauran de pagar les hores extres i això ja surt rendible. Al marge de la comercialització d’aquest servei”. Tot plegat, s’espera que entri en funcionament a finals d’any.
 
Entre alguns dels treballs visibles, es mantindran les cinc columnes exteriors de la façana històrica i ja a l’interior se soterraran vies per, entre d’altres, permetre crear una aula de formació.
 

El consell Rull amb l'actual alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i l'anterior, Juli Fernàndez Foto: Juanma Peláez

 
Memòria històrica
 
A banda de ser un espai de màxim realisme per fer exercicis com ara evacuacions, gràcies a que un comboi de tren restarà al subsòl de la capital vallesana, la instal·lació, concretament els passadissos dels ascensors, “estaran reservats per a la memòria històrica”, ha apuntat el conseller Rull. La idea és “incorporar tots els elements vinculats” aquest àmbit, tot i que també d’altres, que sigui, ha suggerit, com l’espai que hi ha de FGC a Provença, a Barcelona.
 
Rull no ha volgut marxar de Sabadell sense recordar que la posada en marxa de les tres noves estacions, ha suposat un increment del 18% de passatgers. Així, des del mes de gener i fins a setembre s’han registrar 1.863.571 usuaris.