Aturades a La Menorquina per l'ERO que afectarà 153 treballadors

El grup Farga va comprar la marca a l'abril i ara planteja una reestructuració

Treballadors en l'aturada a La Menorquina
Treballadors en l'aturada a La Menorquina | Albert Segura
Redacció
05 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:46h
Els treballadors de la planta de La Menorquina de Palau-solità i Plegamans celebren avui una jornada d'aturades en contra de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que el grup Farga ha presentat. La mesura afecta un total de 153 treballadors dels 660 que té en total.

L'adquisició es va fer d'abril, i ara la plantilla ha convocat d'entrada dues jornades d'aturades, la primera aquest dijous, amb aturades de tres hores d'aturades per torn. Demà es repetirà l'acció, i es preveu que dilluns iniciiï un període de vaga de 24 hores.

L'expedient de regulació es va presentar a mitjans de setembre, i afecta el 15% de la plantilla. Els sindicats consideren que els acomiadaments no estan justificats perquè la previsió passa per incrementar l'activitat a mig termini, destaquen.

Els sindicats destaquen que les condicions que ofereix l'empresa són molt baixes, de 20 dies amb un màxim de 12 mensualitats, i amb la conversió de contractes fixos a fixos discontinus, sense indemnització i assegurant pocs mesos de treball.

Els acomiadaments afecten els centres de treball de Barcelona, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda. Els sindicats persegueixen minimitzar el nombre d'afectats, apostant per les prejubilacions.