Un ajuntament català treu 300.000 euros del Banc Sabadell per «l'amenaça» de marxar de Catalunya

L'alcalde David Font afirma que l'Ajuntament "és lliure" i seguirà "la mateixa política" amb altres entitats

05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:33h
L'alcalde de Gironella, David Font
L'alcalde de Gironella, David Font | Aida Morales
L'Ajuntament de Gironella ha decidit reintegrar 300.000 euros del Banc Sabadell cap a una altra entitat bancària, després que el consell d'administració d'aquest banc estigui estudiant la possibilitat de canviar el seu domicili social si es declara la independència de Catalunya. Davant d'aquesta situació, l'alcalde del municipi, David Font, ha explicat a NacióDigital que Gironella ha decidit treure la major part dels diners que hi havia en aquesta entitat, per donar resposta al que considera una "amenaça" a la ciutadania de Catalunya.

"Seguirem la mateixa política si algú decideix fer el mateix", ha declarat. I ha assegurat: "Si alguna altra entitat bancària no respecta allò que els ciutadans han decidit com a país i allò que el Parlament vol executar, com a Ajuntament no tenim per què contribuir-hi".

En el cas de Gironella, s'ha reintegrat una suma de 300.000 euros, que han anat a parar a CaixaBank. No obstant això, s'ha mantingut el compte obert per alguns préstecs i rebuts domiciliats.

Segons Font, que també és president del PDECat a la Catalunya Central, és una "decisió municipal", i desconeix si altres ciutats o municipis realitzaran operacions similars. En qualsevol cas, ha afirmat, i davant del que "s'està vivint aquests dies", si alguna entitat vol "amenaçar amb una cosa d'aquestes", els ciutadans han de poder "actuar amb llibertat".