Sabadell condemna l'assalt al Nostra Llar de la policia espanyola

El govern local emet un comunicat en què condemnen l'ús de la violència | El PDECat i el PSC se sumen a la condemna

Albert Segura / Albert Hernàndez
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:25h
El govern de Sabadell (Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi, ERC i Guanyem Sabadell) Unitat ha emès un comunicat a través del qual expressa la més enèrgica i rotunda condemna "a l’ús indiscriminat i injustificat de violència per part de les forces de seguretat de l’Estat espanyol contra persones que, al carrer o en col·legis electorals, com és el cas especialment de l’Escola Nostra Llar de Sabadell, només estaven defensant els seus drets fonamentals", assenyalen.

En aquest sentit, denuncia que aquesta actuació és "una vulneració flagrant dels drets més fonamentals, com el dret a la llibertat d’expressió i el dret a votar". És per això que destaca l'actitud cívica de la ciutadania que ha actuat de manera pacífica. "Finalment, un cop recuperada la normalitat als diferents col·legis electorals de la ciutat, el govern vol fer arribar a la ciutadania el missatge que, contra tota ingerència i embat antidemocràtic, el consistori està compromès amb la democràcia i amb la voluntat que tothom qui vulgui pugui votar", conclou.

PDECat i PSC se sumen a la condemna

En un comunicat, el PDECat denuncia "la brutalitat de les accions desproporcionades dels cossos de la policia nacional i la guàrdia civil", motiu pel qual condemnen els fets. "Els lamentables fets que s’estan produint al llarg del matí per tot el territori català, no provocaran que el poble català pugui exercir el seu dret a vot, cap tipus de violència i covardia dels que prioritzen els arguments de les armes podran aturar la voluntat del poble català", apunten.

I afegeixen: "La imatge que ha donat l'estat espanyol és vergonyosa, l'ús injustificat i desproporcionat de violència no atura el desig dels catalans, avui l'estat espanyol ha perdut molt més del que havia perdut, els catalans han guanyat molt més del que ja tenien", conclou.

Pel que fa al PSC, també ha mostrat a través d'un comunicat "la més ferma i rotunda condemna a les càrregues policials que s’han produït a la nostra ciutat i a diferents localitats de Catalunya". I apunten: "No acceptarem ni justificarem mai l’ús de la violència contra els nostres veïns i veïnes, quan aquests actuen de forma pacífica, podem pensar diferent, però mai acceptarem que això s’utilitzi per atacar les nostres llibertats cíviques, és un greu error impedir mitjançant la força física una mobilització pacífica", apunten.

Per això, exigeixen als governs català i espanyol que dialoguin per buscar una sortida per a Catalunya arran d'un clima polític "de gravetat extrema" com el que s'està vivint".