Cuixart: «L'Estat espanyol avui s'ha acabat de desemmascarar»

El president d'Òmnium Cultural vota a l'Escola Industrial de Sabadell

El president d'Òmnium amb la papereta
El president d'Òmnium amb la papereta | Juanma Peláez
Albert Segura / Albert Hernàndez
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:34h
El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, tal com tenia previst ha vingut a votar a l’Escola Industrial de Sabadell. Pocs minuts després i a escassos metres d’on la Policia Nacional ha irromput amb força, a l’Escola Nostra Llar. Cuixart ha denunciat la via no només “repressiva sinó violenta de l’Estat per impedir que els catalans votem” i ha afegit, “avui s’ha acabat de desemmascarar. L’Estat repressor no té cap mirament els que se suposa són els súbdits” i ha afirmat que tot plegat “ho està veient el món sencer”.
 
I en aquesta línia de crítica ha remarcat que “ja no tornarà a ser igual”. Al seu parer el desplegament policial ha demostrat que “el règim de Franco no ha acabat”. Cuixart ha dit que el Govern sabrà respondre “amb la mesura adient aquest atac flagrant a les llibertats nacionals i socials de Catalunya”. Cuixart ha avisat que avui “les llibertats personals i la democràcia estan en perill a Catalunya”.
 

Cuixart votant a una de les meses electorals de l'Escola Industrial Foto: Juanma Peláez


Per últim, ha animat la gent de casa “a votar”, perquè els diferents punts són “espais de dignitat nacional i llibertat” i que ho faci de forma “pacífica i serena”.