Els comerciants de Via Massagué demanen al futur govern que aposti per aquest eix

Demanen millores en les voreres, la vianantització de l'avinguda els dissabtes, dotar de contingut l'antic edifici de Correus o crear una continuïtat entre la plaça de l'Àngel i la plaça Marcet

Norma Vidal
03 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:00h
Anna Ribes i Miquel Blanchart, presidenta i membre de l'Agrupació de Comerciants de Via Massagué
Anna Ribes i Miquel Blanchart, presidenta i membre de l'Agrupació de Comerciants de Via Massagué | Norma Vidal

Anna Ribes i Miquel Blanchart, presidenta i membre de l'Agrupació de Comerciants de Via Massagué. Foto: Norma Vidal


L'Agrupació de Comerciants de Via Massagué vol que es posi en valor aquest eix ciutadà i que el futur govern de Sabadell inverteixi temps i esforços en dinamitzar-lo i fer-lo més atractiu per a la ciutadania. Així ho han explicat a Nació Sabadell els nous responsables de l'entitat que han posat de manifest la necessitat de millorar les voreres, vianantitzar l'eix els dissabtes per la tarda, crear una continuïtat entre la plaça de l'Àngel i la plaça Marcet o donar alguna utilitat a l'antic edifici de Correus. 

La situació de crisi, el canvi d'hàbits dels consumidors, l'aposta per les grans superfícies comercials i les obres del passeig de la Plaça Major, han passat factura al comerç de Via Massagué. La nova junta de l'Agrupació de Comerciants, que va constituir-se el passat mes de novembre, vol donar un tomb a aquesta zona de la ciutat i convertir-la en una àrea de comerç i passeig agradable pels habitants de Sabadell. "A nivell urbanístic no aporta comoditat", afirma la presidenta de l'Agrupació de Comerciants, Anna Ribes, que assenyala que les voreres són molt estretes i que daten de fa 114 anys i que "ja és hora de donar als habitants de Sabadell una zona per viure i gaudir en condicions". 

En aquest mateix sentit s'ha expressat Miquel Blanchart, un altre dels portaveus de l'entitat que ha explicat que la voluntat del col·lectiu és "reintegrar Via Massagué dins la pròpia ciutat de Sabadell". Així, una de les demandes més importants passa per fer un espai continu des de la plaça de l'Àngel fins la plaça Marcet: "Actualment existeix un tall que volen eliminar i fer que els ciutadans segueixin cap a Via Massagué i descobreixin el seu comerç", apunta.

Els responsables de l'entitat també consideren prioritari modificar la catalogació de l'antic edifici de Correus per ubicar-hi alguna mena d'activitat comercial o cultural que pugui fer de pol d'atracció. "Actualment es troba en un estat de deteriorament i insalubritat molt greu", apunta Blanchart que adverteix que a aquest espai i al solar abandonat que hi ha a la vora hi ha moltes rates. 

Esperit dinamitzador

Després de l'èxit de la Festa Major que va celebrar-se el passat cap de setmana a l'espai i que va reunir a més de 5.000 persones, l'Agrupació de Comerciants es planteja impulsar noves accions de dinamització. En aquest sentit han explicat que estan preparant una activitat pel mes d'octubre, el contingut de la qual encara no han volgut desvetllar. Alhora també han plantejat la possibilitat de vincular el comerç d'aquesta part de la ciutat amb espectacles musicals de jazz. 

També han reiterat la voluntat de l'ens que cada primavera, coincidint amb la celebració de la creació de Via Massagué, s'organitzi una jornada festiva similara la de dissabte passat.