Els Mossos requisen material de campanya del referèndum a l'ANC de Rubí

Els agents es van personar aquest dimarts a una paradeta després de rebre una trucada de denúncia d'un veí

Redacció
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:34h
Els Mossos d'Esquadra també requisen material de campanya del referèndum d'aquest diumenge. Aquest dimarts al matí tres agents uniformats es van personar a una paradeta de l'Assemblea Nacional Catalana a Rubí i van requisar, segons detallen mitjans locals, un domàs del "Sí", 30 xapes amb la inscripció del "Sí" gravada i uns fulletons on es donaven detalls sobre el funcionament de l'1-O.

L'ANC porta des que es va donar el tret de sortida a la campanya electoral repartint informació en el mateix punt de l'avinguda Barcelona. Aquest cop, però, la policia catalana va actuar arran de la denúncia d'un veí. Tal com detalla Joan Llobet, coordinador de la territorial de l'entitat a Rubí, assegura que "entenem que els Mossos fan el que poden i que estan lligats de peus i mans per un Estat en el qual és més perillós introduir una papereta en una urna que robar i atracar".

Tot i aquest darrer incident, l'ANC ja ha anunciat que no farà cap pas enrere i que continuarà demanant el vot pel "Sí" en el referèndum fins aquest divendres, quan finalitzi oficialment la campanya de l'1-O.

No és el primer cas

No és la primera vegada que la policia actua contra la promoció del referèndum a Rubí, en mans d'un ajuntament socialista que ha girat l'esquena al govern de la Generalitat i no obrirà locals municipals. Poc després de començar la campanya, la Policia Local va requisar propaganda electoral a diversos membres de la CUP i van identificar una persona.