Adéu a l'espai d'ombra del Passeig de la Plaça Major

L’Ajuntament ha iniciat les tasques per desmantellar l'estructura que ha estat present durant tot l'estiu

L'espai d'ombra, en procés de desmantellament
L'espai d'ombra, en procés de desmantellament | Albert Segura
26 de setembre del 2017
Actualitzat el 29 de setembre a les 11:08h
L’Ajuntament de Sabadell ha començat a desmantellar l'espai d'ombra que durant tot l'estiu s'ha instal·lat al Passeig de la Plaça Major. Es tractava d’una mesura temporal mentre l’espai cèntric de la ciutat no disposi del planejament final i, per tant, no hi hagi elements verds que ofereixin ombra de manera natural. La mesura s'havia d'allargar fins la Festa Major, però finalment no ha estat fins iniciat el curs que s'ha procedit a retirar-lo del centre.

La seva instal·lació no ha estat exempt de polèmica, donat que la seva estructura es basava en bastides a ull nu que donava un aspecte de provisionalitat que, tot i que era la intenció del govern, no ha agradat al gruix de ciutadans. Ara es preveu que aquesta zona doni pas en els propers mesos a treballs per adaptar-lo amb ombra natural, un cop s'hagin fet les aportacions ciutadanes i s'hagi calendaritzat el projecte de remodelació final.

El futur projecte compta amb la previsió d'instal·lar-hi ombra, arbres i un punt d'aigua, d'acord amb el disseny que s'ha fet amb l'objectiu de recuperar-los i construir un Passeig digne, amb ombra, espais oberts a la ciutadania i d'estada, amb bancs i arbres. Un cop s'hagi analitzat i s'hi hagin incorporat les propostes que convinguin, es farà el pas per a fer el projecte executiu.