Sabadell obre la porta a les cooperatives d'habitatge en cessió d'ús

Es tracta d'un projecte de la Generalitat que contempla estudiar la viabilitat de solars

Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat el 29 de setembre a les 11:09h
L'Ajuntament de Sabadell vol posar solució a la dificultat d'accedir a l'habitatge. Entre els models que baralla ha optat per l'impuls de creació de cooperatives d'habitatge en cessió d'ús. Una nova manera de tenir un immoble i que està pensat per fer-ho d'una altra manera, més sostenible, no especulativa i amb beneficis que reverteixin a la comunitat o la ciutadania.  Un model gairebé desconegut al nostre país, però que comença aflorar com ara la construcció a Barcelona del pis més alt de fusta de l'Estat aixecat sota aquesta filosofia.   

Sabadell ha estat beneficiari d'un projecte de la Generalitat per a iniciatives generadores d'ocupació i de creació de cooperatives i societats laborals. Els col·lectius Sostre Cívic i Perviure han rebut la subvenció pel seu projecte “Proposta per impulsar el model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a l’Administració local”. 

La regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, veu amb bons ulls aquesta arribada i ha afirmat que hi ha persones interessades per dur-lo a terme a la ciutat. A més, ha recordat que aquest model cooperatiu contrarestaria el fet que "entorn el 85% de l'accés a l'habitatge es fa a través de la propietat privada" a l'Estat. 

La proposta inclou un seguit d’actuacions en l’àmbit de la difusió, la formació, l’acompanyament i l’estudi de viabilitat de solars per aquest ús. La primera és una xerrada a l'Auditori de la Biblioteca Vapor Badia, el dia 2 a les 18.30 hores, per tractar el cohabitatge amb l'entitat Perviure.