ENQUESTA Creieu desproporcionada l'acció de la Guàrdia Civil aquest dimecres a Sabadell?

6.000 persones han assistit a l'acte de rebuig a la macrooperació de la Guàrdia Civil que ha colpejat les estructures del govern i l'organització del referèndum | La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha pronunciat un discurs al costat de l'ANC i Sabadell per la Independència

Concentració pel referèndum a Sabadell
Concentració pel referèndum a Sabadell | Albert Segura
Albert Segura / Albert Hernàndez
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:01h

La ciutadania de Sabadell s'ha mobilitzat massivament aquest dimecres al vespre després de la macrooperació que la Guàrdia Civil ha dut a terme arreu del país, també a la capital vallesana, contra l'organització del referèndum. Unes 6.000 persones, segons la Policia Municipal, han omplert la plaça de Sant Roc, convertint la concentració, segons les mateixes fonts, en la més multitudinària al cor de la ciutat de la història recent.

Banderes estelades, crits de "volem votar", Els Segadors i L'Estaca han estat la banda sonora d'una concentració que ha omplert tots els racons de la plaça. Representants de Sabadell per la República i de Sabadell per la Independència han cridat a la mobilització per defensar les institucions catalanes davant del que han considerat "una vulneració dels drets civils a Catalunya i a l'Estat".


La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha adreçat als assistents al costat de l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que avui s'ha negat avui a declarar davant la Fiscalia per col·laborar en l'organització de l'1-O. Amb ells hi han pres part representants del govern municipal (Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi, ERC i Guanyem Sabadell), així com del PDECat. La sabadellenca ha pronunciat el següent discurs:

"Ciutadans i ciutadanes de Catalunya, avui som aquí per defensar els drets i les llibertats democràtiques del nostre país.

Avui som aquí per defensar els nostres alcaldes, regidors i regidores que estan representant dignament els nostres ciutadans.

Avui som aquí per dignitat, som aquí per tots aquells que han lluitat per les llibertats del nostre país, per tots aquells que abans que nosaltres han lluitat per sentir-nos orgullosos de Catalunya.

Avui som aquí per donar un missatge molt clar al món: res no ens aturarà! Votarem, votarem i votarem!

Visca Sabadell i Visca Catalunya!".


En l'acte també hi han participat els Saballuts, els Castellers de Sabadell, que han fet un primer pilar i posteriorment dos més ensenyant banderes estelades.